Dansk Netflix-serie får lunken modtagelse af anmeldere

De visuelle effekter i thrillerserien 'The Rain' er imponerende, mens plottet er set før, mener anmelderne.

Skandinavien er ramt af en virus overført via regnvand. Det er omdrejningspunktet i Netflix' første danskproducerede tv-serie. (© Netflix)

De danske anmeldere er ikke udelukkende begejstrede for den nye thrillerserie 'The Rain', der er lavet til den amerikanske streamingtjeneste Netflix.

Serien udspiller sig blandt andet i København, der er blevet en spøgelsesby, efter at en virusbefængt regn har taget livet af befolkningen.

Her følger man en gruppe unge, der kæmper for at overleve.

Soundvenue og Politiken kvitterer begge med tre stjerner.

Se traileren til 'The Rain' ovenfor.

- Et ambitiøst, men ikke vildt vellykket bud på en dansk young-adult-dystopi i ånden efter 'The Hunger Games', 'Divergent', og hvad de ellers hedder, skriver Soundvenue.

Også Politiken mener, at 'The Rain' leder tankerne hen på andre velkendte serier:

- Dynamikken i gruppen af overlevere minder så meget om intrigerne i 'The Walking Dead', at man får en fornemmelse af plot tilpasset Netflix' algoritmer.

Visuelle effekter og unge skuespillere får ros

Serien er skabt af den danske trio Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen og Christian Potalivo. Men det er seriens visuelle effekter, som blandt andre danske Jonas Ussing står for, der høster mest anerkendelse.

Billede fra serien 'The Rain'. (© Netflix)

- Der er tale om computerskabte billeder, som får det til at se så realistisk ud, at man retter sig op i stolen for at få det hele med, skriver Politiken.

Der er dog også roser til overs for seriens omdrejningspunkt, søskendeparret Simone og Rasmus, der spilles af Alba August og Lucas Lynggaard Tønnesen.

Soundvenue kalder Alba August for 'stortalentet', mens Politiken skriver, at Lucas Lynggaard Tønnesen har 'en udstråling, der ligner en karrierekickstarter'.

DR og TV 2 under pres

En af DR's tv-serieeksperter KasperLundberg har også set 'The Rain'. Han mener, der særligt er to ting, der gør serien spændende.

- Det er så vildt sjældent, at man ser danske film og serier prøve kræfter med genrer som gysere og katastrofefilm. Så det er et stort trækplaster at se danske vindmøller og kyststrækninger forvandlet til zombie-agtigt uhyggelige forladte områder, siger han.

(Foto: Per Arnesen © Netflix)

Som den anden ting mener han, at det er spændende, at DR og TV 2 pludselig et blevet udfordret af et potentielt uendeligt internationalt budget som Netflix'.

Kasper Lundberg sammenligner - ligesom Politikens anmelder - serien med 'The Walking Dead'. Alligevel er der ét punkt, hvor den gør det helt anderledes end den amerikanske tv-serie.

- I 'The Rain' er der dog meget mindre eksplicit horror, og der er plantet et frø af håb fra starten om en potentiel kur. 'The Walking Dead' er bare én lang rejse ned i håbløsheden, og en konstant påmindelse om, at alle kommer til at dø. Spørgsmålet er bare på, hvor grotesk splattet en måde.

(© Netflix)

Det er første gang, at en original Netflix-serie er blevet produceret i Skandinavien.

Serien har premiere på Netflix 4. maj.

/ritzau/DR Kultur

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk