Dansk Oscar-håb blegner: Stadig håb for svensk film med Claes Bang

Den danske film 'Du forsvinder' får ikke chancen for at løbe med en Oscar. Men det gør svenske 'The Square' med dansk islæt.

Claes Bang vandt titlen som Europas bedste skuespiller for den svenske film og Oscarhåb 'The Square' ved European Film Awards i Berlin den 9. december 2017. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Den danske film 'Du forsvinder' er ikke med i opløbet om en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Instruktøren Peter Schønau Fogs drama 'Du forsvinder' med Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne var indstillet til at være årets danske bud på en af de prestigefulde filmpriser. Men fik altså ikke chancen.

Det står klart, efter at Oscarakademiet fredag har offentliggjort de ni film, der er udpeget til at dyste om at være blandt dem, der får en egentlig nominering i kategorien. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Oscarhåb med dansk islæt

Holdet bag filmen The Square, fra venstre, producer Erik Hemmendorff, Claes Bang, Elisabeth Moss, instruktør Ruben Ostlund, Christopher Læssø og Dominic West til filmfestival i Cannes den 20. maj. (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

Årets Oscar-uddeling bliver dog ikke helt uden dansk islæt. Den svenske film 'The Square', som har danske Claes Bang i hovedrollen, er blandt de ni udvalgte film.

De endelige nomineringer, der typisk består af fem film i kategorien, udpeges 23. januar.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang næste år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts 2018.

FAKTA Oscar-kapløbet fra indstilling til vinder

  • Filmen "Du forsvinder" var Danmarks vinderbud i kategorien "bedste ikke-engelsksprogede film" ved den amerikanske filmprisuddeling Academy Awards i 2018, hvor Oscar-statuetterne uddeles.

  • Fredag blev filmen, der har Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne, imidlertid sorteret fra i kapløbet om en nominering.

  • Her er et overblik over det udskillelsesforløb, som danske film skal igennem for at blive Oscar-nomineret:

/ritzau/

Facebook
Twitter