Dansk reality-deltager: Jeg blev udsat for voksenmobning i 'Paradise Hotel'

Realitystjernen Amalie Szigethy prøver at lægge sit gamle image bag sig - og deltager derfor ikke i årets Reality Awards.

Amalie Szigethy er kendt som realitystjerne, og karrieren begyndte i 'Paradise Hotel' på TV3, da hun var bare 18 år gammel. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

- Kan du godt lide at klæde dig ud som en russisk roulette?

Amalie Szigethy var 18 år gammel, da hun deltog i realityprogrammet 'Paradise Hotel' på TV3.

I realityprogrammet blev hun hurtigt kendt for bemærkningen om 'russisk roulette' - en af de første af mange sprogblomster, Amalie Szigethy med tiden blev mere eller mindre synonym med.

Men selvom mange grinede foran fjernsynet, var det ikke en sjov situation at sidde i for den unge kvinde selv, fortæller hun i Aftenshowet på DR1 onsdag aften.

- Det var jo det, man kalder voksenmobning. Jeg var jo bare en lille pige, den yngste deltager på 'Paradise Hotel' nogensinde, siger hun.

- Jeg havde ikke rigtig nogen. Men jeg lærte rigtig meget og blev stærkere på en eller anden måde.

Sød og naiv

I årene efter kom der flere krøllede sætninger fra Amalie Szigethys mund, mens kameraerne rullede. Optagelserne blev sendt i fjernsynet, og klippene blev delt igen og igen på Facebook.

Siden hun medvirkede i 'Paradise Hotel', har hun deltaget i adskillige realityprogrammer, hvor hendes kreative formuleringer som regel har været et fast indslag.

Amalie Szigethy mener dog ikke selv, at hun bevidst har spillet på sit image som hende pigen, der taler lidt spøjst.

- I 'Paradise Hotel' var jeg jo bare en naiv, sød pige på 18 år, der sagde sjove formuleringer og sjove sætninger. Mange har vidst, hvad jeg har ment. Nogle vil se det som en charme, og andre vil sige, at man er uintelligent, fortæller hun.

Sådan så hun ud, da hele Danmark kom på fornavn med Amalie Szigethy i Paradise Hotel på TV3. (Foto: Lotta Lemche © TV3)

At det blev til flere programmer, hvor danskerne er kommet endnu mere tæt på Amalie Szigethy, kom bag på hende selv.

- Jeg havde ingen idé om, at jeg var så spændende at følge. Og jeg havde ingen idé om, at pressen ville synes, at jeg var så sjov at skrive om. Men jeg så jo med, og jeg kunne jo godt se, at jeg var lidt speciel.

Voksen på et splitsekund

Vi spoler tiden otte år frem. I dag er Amalie Szigethy 26 år, og sidste år blev hun mor til datteren Josephine Charlotte.

Tilværelsen som mor har ændret alt for hende, fortæller hun.

- Inden jeg fik Josephine, vidste jeg ikke rigtig, hvad det ville sige at have et barn. Men første gang jeg så hende, var det som om, at alting bare forandrede sig. Én ting er, at jeg gik og ventede i ni måneder og forberedte mig. Men da jeg fik hende i armene, gik det op for mig, at der er nogle ting, jeg overhovedet ikke vil. Jeg blev bare voksen på et splitsekund.

Folk krummer tæer

I dag overvejer Amalie Szigethy grundigt, hvad hun siger ja til, når tv-folkene ringer med endnu en program-idé.

- I løbet af de her år er der mange programmer, som jeg har sagt nej til at deltage i. Og jeg sagde faktisk også til mig selv, da jeg fik Josephine, at jeg ikke ville lave mere. Men jeg elsker det jo også og lever af det. Så længe det bliver gjort med stil og respekt, og man ser, at jeg er blevet en voksen kvinde, så synes jeg, det er okay.

Fredag bliver realitygenren og alle dens personligheder fejret til prisuddelingen Reality Awards i København. Men det bliver altså uden Amalie Szigethy.

- Allerede for nogle år siden vidste jeg, at jeg gerne ville være i min karriere og i mit brand. Men jeg ville gerne væk fra et dårligt ry, hvis man kan sige det sådan, fortæller hun.

- Det er klart, det er ikke en god start at have været med i 'Paradise Hotel'. Folk krummer lidt tæer, når man siger det.

- At stå på den røde løber til Reality Awards ville kaste mig lige tilbage til der, hvor jeg startede.

Senest har Amalie Szigethy medvirket i 'Forsidefruer' på TV3.

Facebook
Twitter