Dansk skuespiller har stor rolle i Netflix' ny fantasy-brag: 'Så snart jeg fik kostumet på, mærkede jeg, hvor stort det hele var'

Simon Sears har sin første internationale rolle i 'Shadow and Bone'.

Skuespilleren Simon Sears har fået blod på tanden efter at have haft sin første internationale rolle i 'Shadow and Bone' . (Foto: Klaus Bo Christensen © Scanpix)

Den 37-årige danske skuespiller Simon Sears husker helt tydeligt, hvordan han landede karrierens første internationale rolle.

Midt under optagelserne til 'Shorta' (dansk actionfilm, som udkom sidste år) fik han besked på at lave en castingoptagelse af sig selv. Det gjorde han så, men tænkte ikke videre over det på grund af travlhed med optagelserne.

En uge senere fik Simon Sears den glædelige besked, at han havde landet rollen.

- Det var nemt, griner Simon Sears.

- Ej, det var virkelig vidunderligt, fordi det er ikke særlig ofte, at man får de roller, man går til casting på til udenlandske roller.

Rollen, som den danske skuespiller havde scoret, var karakteren Ivan i Netflix' nye seriesatsning 'Shadow and Bone', som har ligget nummer et på streamingtjenestens mest sete-liste, siden den fik premiere i sidste uge.

Danskeren spiller en skurkerolle, som du kan læse mere om senere. Men først skal vi lige have på plads, hvad fantasy-serien handler om.

Yderst til højre kan man se Simon Sears iklædt sit farverige kostume. (Foto: Courtesy of Netflix © Netflix)

Skyggehav og blodtørstige monstre

I 'Shadow and Bone' finder den forældreløse korttegner Alina Starkov pludselig ud af, at hun besidder fantastiske, magiske evner - mere specifikt evnen til at påkalde sig og manipulere solens kraft.

Det gør hende til en såkaldt grisha. Og i en verden, hvor det største problem er et stort, mystisk mørkehav, som splitter den fiktive verden, Ravka, er evnen til at kunne kanalisere sollys selvsagt ret værdifuld.

Rollen som solopvækkeren Alina Starkov spilles af den 25-årige britiske skuespiller Jessie Mei Li. Det er hende, som Simon Sears karakter Ivan har til opgave at fragte sikkert til grisha-paladset i 'Shadow and Bone'. (Foto: DAVID APPLEBY © © 2021 Netflix)

Skyggehavet, der har form som en enorm mur af mørke, delte for mange år siden nationen Ravka i to og har sidenhen skabt splid mellem mennesker og magikere - grishaer.

Muren af mørke er fyldt med volcraer, som er kæmpestore, blodtørstige, fuglelignende monstre. Hvis den uhyggelige mørke mur skal tilintetgøres, kunne noget tyde på, at den unge grisha Alina Starkovs evner som solopvækker er afgørende.

Udforskede rollen som bad guy

I 'Shadow and Bone' kan du glæde dig til at se danske Simon Sears i 1800-talslignende russerhue og knaldrød broderet uldfrakke.

Her spiller han Ivan, som har æren af at følge Alina Starkov sikkert til grisha-paladset, hvor hun skal trænes i at lære at tøjle sine evner.

- Ivan er general Mørkningens højre hånd. Han er en af hans mest loyale mænd og en af de mest fremtrædende i The Second Army, som er Mørkningens hær, fortæller Simon Sears.

- Han er også en heartrender, hvilket betyder, at han kan manipulere med cellerne i kroppen. Han kan stoppe og knuse hjerter og lytte til om folk lyver. Han kan alle mulige fede ting via nogle moves med hænderne.

Simon Sears brugte uger og måneder på at studere og leve sig helt ind i rollen, fortæller han.

- Jeg ville finde ud af, hvad der var Ivans motivation. For når man spiller en bad guy, skal man kunne forsvare sin karakter med hud og hår, ellers har den ingen dybde.

- Han gør jo nogle vilde ting og forsvarer noget, som er ondskabsfuldt. Det brugte jeg lang tid på at undersøge, så jeg kunne have den helt rigtige statur og mimik.

Overvældet og spændt

Som tidligere nævnt er rollen i 'Shadow and Bone' Simon Sears første på internationalt plan, og derfor havde han godt med sommerfugle i maven på første optagedag, som foregik i Ungarn.

Simon Sears karakter Ivan er general Kirigan højre hånd og tro væbner. General Kirigan kaldes også Mørkningen og spilles af Ben Barnes. (Foto: DAVID APPLEBY © © 2021 Netflix)

Og samtidig gik det op for ham, hvor kæmpestor en produktion han var blevet en del af.

- Den første scene, jeg indspillede, foregik i en skov, og der var bare rigtig meget af alt. Heste, hestevogne og mennesker!

- Så snart jeg fik kostumet på, mærkede jeg, hvor stort det hele var. Og var der en knap, som sad forkert, var der tre mennesker omkring mig med det samme. Det hele var så gennemført, og det er sådan noget, jeg har drømt om at være en del af, siger Simon Sears.

Han mærkede dog også flere udfordringer på settet - blandt andet når replikkerne skulle siges på engelsk.

- På første optagedag følte jeg mig lidt låst, fordi det var sværere at spille på engelsk, end jeg umiddelbart forventede. Der var længere fra tanke til handling for mig end for mine kolleger, der har engelsk som førstesprog.

- Så den fik ekstra gas, når jeg kom hjem på hotelværelselset, hvor jeg øvede og øvede. Men det endte med at blive en rigtig god oplevelse, siger Simon Sears.

Udenlandske drømme

Fantasy-satsningen fra Netflix har allerede fået gode ord med på vejen fra anmeldere, siden serien fik premiere den 23. april.

DR's serieekspert Kasper Lundberg beskriver den som "den bedste fantasyserie lige nu".

Soundvenue er også begejstret og giver serien fem ud af seks stjerner. Anmelderen beskriver 'Shadow and Bone' som "'The Witcher' møder 'Paradise Hotel' i en underholdende fantasysatsning".

37-årige Simon Sears fik sit folkelige gennembrud som Christian i DR-serien 'Herrens veje'. Og sidste år spillede han en urutineret betjent, der kommer i fedtefadet i actionhittet 'Shorta'. (Foto: Jacob Møller © Scanpix)

Simon Sears er da også godt tilfreds med at være en del af en succesrig udenlandsk tv-serie.

- Det er underligt ikke at skulle forholde sig til dårlige anmeldelser, fordi der stort set kun har været gode af slagsen. Det er en fantastisk følelse at være med i noget, som mange forskellige aldersgrupper og typer af mennesker sætter pris på, siger han.

Den store oplevelse, som 'Shadow and Bone' har givet ham, har kun givet Simon Sears endnu mere blod på tanden i jagten på en international karriere.

- Jeg håber da, at denne rolle kan være med til at åbne døren endnu mere til udlandet. Jeg vil helt sikkert gerne spille med i flere internationale produktioner, det er ikke nogen hemmelighed. Men nu må vi se.

Hvad er en international drømmerolle for dig?

- Uha, det er et svært spørgsmål. Men hvem har ikke lyst til at være med i James Bond, Star Wars eller Avengers?

Så roller, som Mads Mikkelsen har haft?

- Hahaha, det har du ret i. Den mand har åbnet dørene for alle os andre. Han er så dygtig og er med i det hele. Det er klart, at jeg med glæde ville gå i hans fodspor, lyder det fra Simon Sears.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk