Dansk stjerneinstruktør skal lave miniserie om ubådssagen

Den drabsdømte Peter Madsen vil ikke være en del af serie, som laves i samarbejde med drabschef.

Jeg ønsker ikke at lave en krimiserie, der forherliger gerningsmanden eller forbrydelsen. Jeg er imidlertid interesseret i processerne og de mennesker, der løste forbrydelsen ligesom de mennesker som må leve videre på trods af den, siger instruktøren. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Den danske instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm laver en tv-serie om ubådssagen.

Det bliver en miniserie i seks afsnit, og handlingen kommer til at dreje sig om efterforskningen af drabet på den svenske journalist Kim Wall, skriver det amerikanske kulturmedie Hollywood Reporter.

Tobias Lindholm vil samarbejde med drabschef Jens Møller om handlingen. Han stod i spidsen for sagen, der endte med en livstidsdom for drabet til ubådsbygger Peter Madsen.

Historien om drabsmanden kommer ikke til at være en del af serien, siger instruktøren.

- Jeg ønsker ikke at lave en krimiserie, der forherliger gerningsmanden eller forbrydelsen.

- Jeg er imidlertid interesseret i processerne og de mennesker, der løste forbrydelsen ligesom de mennesker, som må leve videre på trods af den. Det er derfor en fuldt bevidst beslutning, at gerningsmanden på intet tidspunkt vil figurere i serien, siger Tobias Lindholm til det amerikanske medie.

Forældre stoler på vinklingen

Kim Walls forældre skal også være en del af processen med at skabe serien, som har fået titlen 'The Investigation', og de er glade for, at deres datters historie ikke bliver glemt.

Hollywood Reporter citerer forældrene for at sige, at de stoler på, at serien vil skildre drabssagen fra 'det rette perspektiv og med respekt for de, der kendte og elskede Kim'.

Det er svensk TV4, C More, Outline Film og TV2, som skal samarbejde om serien, der ventes at gå i gang i begyndelsen af næste år.

Ifølge tv2.dk bliver serien vist på TV2.

Står bag Netflix-serie

Tobias Lindholm debuterede som instruktør i 2010 med fængselsdramaet 'R', hvor Pilou Asbæk spillede hovedrollen.

Lindholm har også været instruktør på de danske film 'Kapringen' fra 2012 og 'Krigen' fra 2015. Sidstnævnte blev nomineret til en oscar i kategorien bedste udenlandske film.

Han har også skrevet manuskript til Thomas Vinterbergs film 'Jagten' og til tv-serier som 'Borgen' og 'Bedrag'.

Senest høstede han international anerkendelse, da han instruerede flere afsnit i Netflixs serie 'Mindhunter'.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Tobias Lindholm og Jens Møller, men indtil videre uden held.