Dansk stjerneskuespiller går helt nye veje: Jeg er spændt på, hvordan det bliver modtaget

Danica Curcic er biografaktuel i komedien 'Mødregruppen'. En helt ny genre for skuespilleren.

Komedie er noget af det sværeste at lave, mener Danica Curcic. Derfor har der været ekstra nerver på op til premieren på komediefilmen 'Mødregruppen', hvor hun spiller hovedrollen. (Foto: Klaus Bo Christensen/Henrik Ohsten © Ritzau Scanpix/Nordisk Film)

- Jeg var lidt nervøs for det i starten.

Den prisvindende skuespiller Danica Curcic er netop nu aktuel i komediefilmen 'Mødregruppen'.

En genre, som man ellers ikke umiddelbart vil forbinde med skuespilleren, der er kendt fra mere dramatiske film som 'Stille hjerte' og senest krimiserien 'Kriger'.

Men det var én af grundene til, at Danica Curcic takkede ja til rollen som jetset-kvinden Line, der, efter at have grebet sin mand i at have en affære med barnepigen, forlader sit hæsblæsende liv i Hong Kong for at vende tilbage til rødderne i den fynske landsby Korinth sammen med sin lille søn.

- Det var en sjov udfordring for mig at medvirke i en komedie, for komedie er noget af det sværeste at lave, synes jeg. Det er virkelig knald eller fald: Enten er det sjovt, eller også er det ikke. Det kan man lynhurtigt mærke. Så jeg var mega nervøs for, om jeg kunne finde ud af det.

Line (Danica Curcic) lever i 'Mødregruppen' det vilde jetset-liv i Hong Kong - lige indtil hun finder ud af, at hendes mand (Anders W. Berthelsen) har et lidt for intimt forhold til barnepigen. Så smutter hun hjem til Fyn. (Foto: Henrik Ohsten © Nordisk Film)

Selvom instruktør Charlotte Sachs Bostrups film 'Mødregruppen' beskrives af Danica Curcic som en 'feel good'-komedie, så rører den ifølge hende også ved nogle dybere mekanismer i det at være menneske, som hun kan genkende fra sit eget liv.

Som eksempelvis at turde stå ved sine egne holdninger og overbevisninger – og at følge sin egen intuition. Eller i hvert fald at forsøge.

- Det er jo ikke fordi, jeg lever frelst og følger min intuition hver eneste dag. Det er tværtimod den kamp, jeg kæmper hver dag, og som er grundlaget for meget af det, jeg gør.

- Men det er svært ikke at blive for farvet af enten samfundets holdninger eller dem omkring mig, som ikke er mine nærmeste relationer. Især i denne her branche skal der ikke meget til for at blive skubbet ud af sin kerne, siger hun.

Længtes efter at høre til et sted

I filmen må Danica Curcics rolle skabe et netværk og fællesskab helt fra bunden, da hun uden varsel vender tilbage til sin barndomsby.

Et fællesskab, som er altafgørende for at føle sig hjemme og tryg. Det mener Danica Curcic i hvert fald.

Hun blev selv født i Serbien, inden hendes forældre flyttede familien til Danmark, da hun var et år. Den dobbelte kultur i hendes liv har været en stor berigelse – men har måske også været med til at skabe en higen efter at føle sig hjemme ét sted.

- Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg aldrig rigtig troet, at jeg ville blive boende i Danmark. Jeg var meget søgende dengang, fortæller hun.

Danica Curcic vandt både en Robert og en Bodil for sin præstation i Bille Augusts drama om aktiv dødshjælp, 'Stille hjerte', fra 2014. Her ses hun sammen med Paprika Steen og Morten Grunwald. (Foto: Rolf Konow © S/F Film Production)

- Men så bliver man ældre og finder ud af, at det handler om det fællesskab, man har omkring sig. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvor i verden man bor, for det er de folk og det fællesskab, du har omkring dig, der får dig til at føle dig hjemme.

Lever 'et sigøjnerliv'

Det viste sig at være i særligt skuespillet, at Danica Curcic fandt sit hjem.

- Det var en kæmpe længsel i mig efter at høre til et sted. Og det har måske også været et tema i hele mit liv, fordi jeg netop også har rødder i Serbien. Ikke fordi jeg overhovedet har følt mig fremmedgjort her i Danmark, men jeg har bare savnet et fællesskab, hvor jeg virkelig følte, at jeg hørte hjemme.

- Jeg kan huske følelsen af at komme hjem, da jeg fandt skuespillet.

Selvom det kan være en omskiftlig tilværelse at være skuespiller, hvor man tilbringer få måneder med et produktionshold af gangen, så har Danica Curcic fundet en styrke i branchen.

- Der er et meget stærkt fællesskab i den her branche, som er rigtig smukt. Et fællesskab, hvor man gerne må række ud og bruge såvel som at hjælpe hinanden.

- Men det er jo også lidt sigøjneragtigt og meget omskifteligt, når man hele tiden rykker fra én ’produktionsfamilie’ til en anden. Derfor er det også endnu vigtigere at have et tæt fællesskab omkring sig. En tæt kerne, som består af de samme folk, uanset hvor man rykker hen. Og som jo er ens familie på en eller anden måde.

Danica Curcic i rollen som politiefterforskeren Louise i TV2 -serien 'Kriger' fra 2018, hvor hun spiller over for blandt andre Dar Salim og Lars Ranthe. (Foto: Per Arnesen © TV2)

Stiller høje krav til sig selv

Når man er skuespiller, rykker man ikke bare rundt fra set til set.

Man har også et arbejde, som (forhåbentligt) mange ser. Og som mange derfor kan have en holdning til. Det kræver en indre balance, når man som Danica Curcic også er en hård kritiker af sine egne præstationer.

- Det kan være svært ikke at se sig selv med andres øjne i den her branche i stedet for at finde en ro i sig selv. Den rejse synes jeg stadig, jeg er på. Det er i hvert fald noget, jeg kan mærke, jeg skal være opmærksom på. For jeg er også enormt selvkritisk og har ret høje krav og forventninger til mig selv.

I 'Mødregruppen' er det første gang, Danica Curcic indtager hovedrollen i en komedie. Det er dog ikke første gang, at hun afprøver genren. I 2014 spillede hun Bodil Jørgensens datter i Hella Joofs 'All Inclusive'. (© S/F Film Production)

Og så er vi tilbage til det med nervøsiteten over at være sprunget ud i komediegenren.

- Jeg er stadig lidt spændt på, hvordan den bliver modtaget. Men for mig er det også vigtigt med alsidighed, og jeg har lyst til at prøve forskellige genrer af. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og filmen her var virkelig en sjov udfordring, forklarer hun.

- Men min mavefornemmelse er meget god. Det er en rigtig fin komedie, hvor folk forhåbentlig også kommer hele vejen rundt i følelsesspektret.

Facebook
Twitter