Dansk youtuber i Cannes: Regner Grasten vil lave mit liv til en spillefilm

Albert Dyrlund har hovedrollen i kommende Grasten-film. Han skal spille sig selv.

På YouTube er han et dansk stjernenavn med over 160.000 følgere, og nu får den 19-årige Albert Dyrlund også sin egen biograffilm.

Ved filmfestiavlen i Cannes benyttede filmproducent Regner Grasten, der står bag danske publikumssucceser som Krummerne, 'Anja og Viktor'-serien, og 'Hvidsten Gruppen', at benytte opmærksomheden til at promovere sit næste spillefilmsprojekt.

Filmen 'Team Albert', med Albert Dyrlund i hovedrollen, handler om en ung mand, der kvitter gymnasiet for at leve af at lave videoer på YouTube. Noget, som Dyrlund selv har gjort med stor succes.

Således er hans musikvideo 'Hellerup-dreng' blevet set 4,9 millioner gange. Til sammenligning er Thomas Helmigs hit 'Malaga' blevet set 1,6 millioner gange på hans kanal.

Skal være for hele familien

Det er da også med ambitionen om at lokke de helt unge, der især får deres underholdning fra sociale medier, i biografen.

Men vel at mærke sammen med deres familier, understreger Regner Grasten.

- Albert har en utrolig varm udstråling, der virkelig taler til den danske sjæl. Og derfor tror jeg, vi kan lave en film, der gør, at familierne går glade ud, men også har noget at snakke om, siger han.

Titelrolle-indehaveren selv håber, at hans historie bliver til en film, som danskerene vil tage til sig.

- Jeg er sygt nervøs for, hvordan folk kommer til tage imod det, men jeg tror, at vi får lavet en knaldgod film, siger han.

- Vi har jo taget udgangspunkt i mit eget liv. Da jeg gik i 1.g, sagde jeg til mine forældre: "Nu vil jeg gerne lave YouTube-videoer", hvor de var sådan: "Kan man det?". Men jeg gjorde det, siger han og tilføjer:

- Og det er jo gået meget godt. Nu skal vi i hvert fald lave film.

'Team Albert' får premiere i oktober 2018 og instrueres af Frederik Nørgaard, der også har skrevet manuskriptet sammen med Thor Wissing Lange.

Udover Albert Dyrlund medvirker Marcuz Jess Petersen, der spillede Bo i Klovn, samt Laura Kjær fra 'Når Solen Skinner'.