Dansk zombiefilm dømt til at floppe dagen inden biografpremieren

Den danske gyserfilm ’Sorgenfri’ får kun premiere i fire biografer i morgen. Filmredaktør kalder det højest usædvanligt og et fejlskøn.

Den danske zombiefilm 'Sorgenfri' får premiere i morgen i fire biografer i København, Aarhus, Lyngby og Odense. (© SF film)

Zombier mæsker sig i disse år massivt igennem menneskekød i flere tv-serier som blandt andet ’The Walking Dead’.

Men når et nyt zombiekuld i morgen vækkes til live i de danske biografer, vil det med al sandsynlighed kun blive for et meget lille publikum.

Zombiefilmen ’Sorgenfri’ med Troels Lyby og Mille Dinesen bliver kun vist i fire danske biografer, og efter 14 dage vil den kunne ses på TDC’s streamingtjeneste Blockbuster. Det skriver både Politiken og Jyllands-Posten.

- Det er en usædvanlig beslutning taget i betragtning, at den har fået over ni millioner kroner i støtte. 73 procent af filmens samlede økonomi er støtte fra Det Danske Filminstitut, og når man skønner, at filmen ikke er god nok til at blive vist i flere biografer, så må man sige, at det er et fejlskøn fra filminstituttet, siger Claus Christensen fra Filmmagasinet Ekko.

En af de seneste danske gyserfilm ’Når dyrene drømmer’ fra 2014 blev kun set af knap 4000 i biograferne, mens tidligere film som ’Vikaren’ fra 2007 blev set af over 180.000.

Men Claus Christensen vurderer ikke, at det danske publikum er mindre interesserede i at se gyserfilm end tidligere.

- Gyserfilm har et begrænset publikum i Danmark. Problemet er, at mange instruktører sætter sig mellem to stole, hvor de prøver at appellere til det brede publikum og til dem, der kan lide gyserfilm. Det gør filmene dårligere, og så ender de ofte med ikke at ramme nogen af grupperne, siger Claus Christensen.

Facebook
Twitter