To danske film er med i kapløbet om en Oscar

De endelige nomineringer falder på plads den 22. januar.

Jacob Cedergren spiller hovedrollen i 'Den skyldige' som politibetjenten Asger Holm, der en aften modtager et dramatisk opkald via alarmcentralen fra en kidnappet kvinde. (Foto: Nikolaj Møller © @Nordisk Film)

Den danske dramafilm 'Den skyldige' samt dokumentarfilmen 'Olegs Krig' er netop blevet udvalgt til at være med i kapløbet om en Oscar.

Det betyder, at de to film nu er med et skridt videre mod de endelige Oscar-nomineringer. Det oplyser Det Danske Filminstitut.

To Oscar-komitéer, en på USAs østkyst og en på vestkysten, ser nu alle de udvalgte film, der er blevet såkaldt shortlistet og vælger de film, som Oscar-nomineres.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har udvalgt Gustav Möllers 'Den skyldige' som en ud af ni film til at kunne vinde en Oscar i kategorien 'bedste ikke-engelsksprogede film'.

Filmen er Gustav Möllers debutspillefilm. For nylig er det blevet offentliggjort, at Jake Gyllenhaal skal spille hovedrollen i en amerikansk genindspilning.

Den colombiansk-danske 'Birds of Passage' af Ciro Guerra og Cristina Gallego, der er co-produceret af danske Snow Globe, er også shortlistet i samme kategori.

De i alt ni udvalgte film er fundet blandt 87 indstillede titler.

Se traileren til 'Den skyldige' her:

Dokumentarfilm med 25 internationale priser

Simon Lereng Wilmonts dokumentarfilm 'Olegs krig - en barndom i skyggen af krig' er en ud 15 dokumentarfilm, der kan ende blandt de endelige 5 nominerede til en Oscar for bedste lange dokumentarfilm. De 15 film er udvalgt blandt 166 indstillede titler.

Filmen har, siden verdenspremieren sidste år på IDFA i Amsterdam, vundet 25 internationale priser. Instruktøren følger i filmen 10-årige Oleg og hans bedstemor, der lever tæt på fronten i det østlige Ukraine.

Filmen kan ses på DR TV her. Den får tv-premiere på DR 2 den 25. december.

Nomineringerne i alle kategorier offentliggøres tirsdag den 22. januar.

De 8104 aktive medlemmer af Oscar-akademiet skal herefter stemme blandt de nominerede titler.

Den 91. Oscar-uddeling finder sted søndag den 24. februar.

FacebookTwitter