Danske filmklassikere får deres egen streamingtjeneste

Nordisk Film lancerer streamingtjenesten Dansk Filmskat, der vil byde på danske filmklassikere.

På den nye streamingtjeneste Dansk Filmskat kan du se gamle filmklassikere som Olsen Banden. (© Nordisk Film)

Vi er vilde med at se danske filmklassikere.

Derfor vælger Nordisk Film at lancere den nye streamingtjeneste Dansk Filmskat, der er helliget de danske klassikere helt tilbage fra 1931 og fremefter.

- Igennem mange år har vi kunnet mærke, at danske filmklassikere har en helt særlig plads i danskernes hjerte, og derfor vil vi tilbyde dem samlet på en tjeneste, forklarer Kasper Rasmussen, redaktør hos Nordisk Film, til DR Kultur.

Filmene er blevet digitalt restaureret, så de kan ses i bedste billed- og lydkvalitet. Og udover de danske filmklassikere vil der også være særligt ekstramateriale tilgængeligt - blandt andet et kig bagom optagelserne på Olsen Banden- og Morten Korch-filmene.

En nichetjeneste

På trods af store streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic, der tilbyder et bredt udvalg af film, så mener Kasper Rasmussen stadig, at der er et behov for en filmtjeneste som Dansk Filmskat.

- Vi har ikke i sinde at konkurrere med nogen af de andre store streamingtjenester. Vi er dedikeret til de danske filmklassikere, og det tror vi helt sikkert, at der er mange danskere, der vil tage til sig, siger han.

Kasper Rasmussen forklarer, at der hver uge vil blive tilføjet nye film, og Dansk Filmskat vil forsøge at fremhæve det særlige ved de gamle klassikere og give dem en større opmærksomhed.

- Jeg tror, det betyder noget, at vi dedikerer en filmtjeneste til danske klassikere, så de ikke bare forsvinder hos en stor udenlandsk streamingtjeneste. Men at vi gør en indsats for at fokusere på det særlige ved de danske filmklassikere.

Dansk Kulturarv

De gamle film kunne måske opfattes som dateret, men på grund af den store efterspørgsel er Kasper Rasmussen ikke i tvivl om, at filmene stadig er interessante i dag.

- Selvom det ikke er helt nye film, så har de stadig et stort fokus hos danskerne og er relevante i dag, forklarer Kasper Rasmussen.

Dette skyldes ifølge Kasper Rasmussen, at de gamle klassikere kan fortælle meget om dansk kulturarv og danskernes historie.

- Der er noget særligt dansk ved danske filmklassikere. De har en særlig varme og humor og forbindes af mange med klassisk dansk hygge og kulturarv.

Den nye streamingtjeneste åbner den 25. februar, og prisen bliver 49 kroner om måneden.