Danske Marie efter rolle i Frankrigs dyreste serie: Det var en vild oplevelse

Skuespiller Marie Askehave har haft en kæmpe oplevelse med sin rolle i serien ’Versailles’.

Se hele klippet med Marie Askehave i Aftenshowet her.

Marie Askehave er især kendt for sin rolle som Rie i 'Forbrydelsen', men i Frankrig og England vil de lige nu genkende hende som den forføreriske kvinde Delphine fra serien 'Versailles'.

- Det har været en fuldstændig fantastisk oplevelse. Jeg har selv slugt både sæson et og to på ganske kort tid, og fundet den meget, meget fornøjelig, siger Marie Askehave til Aftenshowet.

Nu har hun selv været med i hele tredje sæson af den fransk-britiske serie, der kaldes Frankrigs dyreste serie nogensinde. Hvert afsnit koster da også cirka 14 millioner kroner at producere, ifølge The Independent.

I serien følger man intrigerne omkring den franske konge Louis den 14.’s slot Versailles i 1600-tallet, og selvom holdet bag serien lavede en kopi af slottet, så blev der også filmet ved virkelighedens Versailles.

Som at gå rundt i en eventyrverden

For Marie Askehave var det som at træde ind i en anden verden.

- Det var lidt ligesom at være med i den der musikvideo med bandet A-ha, hvor sangeren hopper ind i en tegneserie. Man kravler ligesom ind i sin skærm og så går man rundt i den der eventyrdrøm. Det er totalt mærkeligt, fortæller hun begejstret.

Marie Askehave kunne da også godt mærke, at det var en stor produktion, og kostumerne var et kapitel for sig selv, og kjolerne var håndsyede ned til de mindste blonder. Men behagelige var de bestemt ikke, fortæller den danske skuespiller:

- Det kan godt være, at jeg ikke er speciel stor, men petit lige ved brystet er jeg ikke. Så de ville gerne gøre mig mindre, så de hev i korsettet og sagde så: ’Lige om lidt giver din ribbenskasse sig lidt, og så hiver vi lige en gang mere’.

Korsettet var hårdt ved ribbenene

Det var en udfordring for kroppen – også selvom scenerne var skønne, fortæller Marie Askehave:

- Den første nat, vi filmede, havde jeg glemt at bede om at få lukket korsettet op, så klokken seks om morgenen, hvor vi står inde i grotten og solen står op – det i sig selv er jo fantastisk, også det at stå og kysse med en smuk mand med langt hår – der havde jeg pænt ondt i maven.

Da hun vendte hjem efter et halvt års løbende optagelser i Frankrig, gned hendes ribben ved brystet sig derfor op ad hinanden.

- Det var lidt vildt, siger Marie Askehave – dog med et smil på læberne.

Nøgenhed fra 'upper front to lower back'

Hun har også måtte finde sig i at filme flere scener nøgen, hvilket hun lige skulle vænne sig til.

- Når man spiller en seksuelt frigjort kvinde, der går ind for at sex mellem en mand og kvinde til enhver tid er en god ting – også selvman man ikke er gift – er det svært at argumentere for, at hun skal dækkes til af en natkjole.

Derfor endte Marie Askehave med at skrive under på, at det var okay med lidt blottelse af 'upper front to lower back'.

- Der er så mange unge smukke kvinder i den her serie – og mange andre serier – som er nøgne, og selvom vi er nogle, der er 40+ og ser lidt anderledes ud, så skal man jo også se det. Det var en meget speciel oplevelse.

Marie Askehave har dog fået blod på tanden i forhold til flere udenlandske roller.

- What’s not to like? Man siger farvel til sin skønne familie, sætter sig ind i en flyver, tager til Paris, bliver hentet og bragt.

Se hele Aftenshowet, hvor Marie Askehave er med HER.