Danske Rex har scoret stor rolle i Netflix-hit. Nu vælter han sig i beskeder fra hele verden

Skuespilleren Rex Leonard nyder stor opmærksomhed for sin rolle i serien 'The Rain'.

(Foto: © Hedda Rysstad, Hedda Rysstad/DR)

Har du hørt om Rex Leonard?

Selvom navnet måske ikke lige ringer en klokke, har den danske skuespiller faktisk allerede fans i lande som Brasilien, Tyrkiet og Filippinerne.

De overdænger ham hyppigt med søde ord og kærlighedserklæringer, og på hans Instagram er der en strøm af hjerte-emojier, mens sætninger som "I love you" og "He's so cute" er gengangere i kommentarfeltet.

Den 27-årige skuespiller er nemlig aktuel som det nye ansigt i tredje sæson af den danske Netflix-serie 'The Rain', der lige nu er én af de mest sete produktioner på streamingtjenesten i Danmark.

Rex Leonard har svært ved at skjule sin begejstring, for i serien spiller han en stor, gennemgående rolle som Daniel, der har mange scener sammen med stjernen og hovedkarakteren Alba August.

- Det var kæmpestort bare at komme i betragtning til sådan en fed rolle. Jeg blev så glad, da jeg fik rollen, at jeg skrev det ind i kalenderen med det samme. Siden 'The Rain' har jeg fået utrolig mange henvendelser, så jeg føler mig virkelig privilegeret over, at folk gerne vil arbejde sammen med mig, siger Rex Leonard og lyser helt op.

Sidste år spillede han en stor birolle i 'Ninna', der var hans første spillefilm, og når det gælder kortfilm, har han en del erfaring med sig. Men han har ikke tidligere spillet med i noget så stort som 'The Rain' - som tilmed er så populær uden for Danmarks grænser.

- Jeg har lært virkelig meget af at være på så stor en produktion som 'The Rain', hvor der er ansat så mange dygtige mennesker, siger Rex Leonard. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)

- Sociale medier er jo virkelig et talerør mellem fans og skuespilleren, og jeg har fået rigtig mange fantastiske og søde beskeder. De skriver sådan nogle smukke ting, at jeg bliver helt rørt over det – at jeg har gjort noget for dem, og at de var glade for at se serien, siger han beæret og tilføjer:

- Mange af dem roser mig for mit skuespil, så det er rigtig dejligt, for det er jo min fornemmeste opgave som skuespiller at levere noget troværdigt.

'Jeg var træt af alt og ikke rigtig god til noget'

Den megen opmærksomhed er altså ret ny for Rex Leonard, men han må nok hellere begynde at vænne sig til den.

Dette interview er faktisk kun hans tredje nogensinde, fortæller skuespilleren, der tager smilende imod os i sin baggård i København og byder på kaffe og småkager - og med håndsprit inden for rækkevidde.

Til gengæld er han vant til at få taget billeder, og det skyldes ikke kun hans roller foran filmkameraet. Rex Leonard arbejder nemlig også som model ved siden af arbejdet som skuespiller.

- Jeg havde spillet med i nogle kortfilm og musikvideoer, hvor der åbenbart var nogle, der havde set mig og syntes, at jeg havde et "interessant look", som de sagde, og så begyndte jeg at få modeljobs. Men jeg interesserer mig klart mest for skuespillet, og det er dér, jeg har mit hjerte, siger han.

Rex Leonard har fundet en ro i sig selv gennem skuespilfaget. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)

Det er da heller ikke hver dag, man møder en, der taler lige så begejstret om sit job som Rex Leonard.

Hans hjerte banker virkelig for skuespilfaget, og han drysser gavmildt om sig med positive adjektiver som "fantastisk" og "dejlig", når han beskriver sit arbejdsliv og sine "dygtige kolleger" både foran og bag kameraet.

Begejstringen giver god mening, for skuespilfaget har hjulpet ham meget i hans privatliv, forklarer han ærligt.

Da Rex Leonard fik studenterhuen på i København, kunne han nemlig ikke rigtig finde ud af, hvad han skulle med sit liv.

Han var ugidelig og selvtilliden var i bund.

- Jeg var lidt en fyr, der underpræsterede i alting. Jeg var træt af alt og var ikke rigtig god til noget og prøvede derfor at finde min vej i det hele. Jeg havde en stor usikkerhed i mig selv og havde faktisk ikke så meget tro på, at noget kunne lade sig gøre.

Udvikler sig som menneske gennem skuespillet

På et tidspunkt fik Rex Leonard dog den idé, at det kunne være sjovt at tage til USA og prøve at gå på et college og på den måde opleve noget helt andet.

Valget faldt på en skole i St. Louis i delstaten Missouri midt i det store land, og her skulle han blandt andet vælge et kreativt sidefag.

- Jeg havde haft drama i gymnasiet, men dengang sagde det mig ikke ret meget. På college tænkte jeg så alligevel, at her var da et fag, som jeg kendte lidt til i forvejen, og som jeg derfor kunne lire af og klare mig okay i.

Rex Leonard nød at indspille de mere actionprægede og fysiske scener i 'The Rain', hvor han kunne bruge sin danseerfaring fra Akademiet, hvor han har studeret musik, dans og teater. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)

Rex Leonard havde bare ikke forudset, hvad det valg kom til at betyde for ham.

Faktisk fik sidefaget noget til at falde på plads i ham som menneske, og under en tilfældig teaterøvelse fik han den åbenbaring, som han havde gået og længtes efter.

- Pludselig mærkede jeg en ro i mig selv, og jeg følte mig hjemme i det. Der var bare et eller andet i skuespilfaget, som fangede mig. Jeg var helt solgt og kunne se, hvordan jeg kunne udvikle mig som menneske gennem det.

Da han kom tilbage til Danmark, var motivationen derfor helt i top hos den dengang 20-årige Rex Leonard, så han søgte fluks ind på de danske skuespilskoler.

Han kom da også til tredje og sidste prøve det første år, han søgte ind, men nåede ikke over målstregen til en studieplads.

Året efter prøvede han igen – og så én gang mere med samme udfald.

- Jeg kom ikke ind, men jeg fik troen på, at det måske godt kunne lykkedes, og at jeg godt kunne finde ud af det, jeg lavede, siger Rex Leonard, der i stedet fik plads på Akademiet på Nørrebro – en toårig uddannelse inden for musik, dans og teater.

Hvis udlandet engang banker på, er Rex Leonard også klar på det eventyr. - Jeg er rigtig glad for at arbejde i Danmark, men hvis der dukker et job op i udlandet, ville det da også være helt fantastisk, siger han. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)

Føler sig mere tilpas i sit liv nu

I dag er Rex Leonard tydeligt taknemmelig over, at han fandt sit kald og sin rette hylde ved et tilfælde.

- Det har gjort, at jeg føler mig meget mere tilpas som menneske, og at jeg har fået en form for selvtillid som privatperson via det. Det har hjulpet mig rigtig meget, fortæller han.

Derfor var han heller ikke nervøs, da han som "den nye dreng i klassen" skulle filme sine første scener i 'The Rain' omgivet af det sammentømrede hold fra serien, der ud over Alba August også tæller navne som Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen og Natalie Madueño.

- Man er jo altid lidt spændt på at skulle møde alle, men jeg tror, at fordi jeg er så glad for det, jeg laver, og fordi jeg elsker mit fag så meget, så kommer der faktisk en ro over mig, når jeg skal arbejde.

- Der er jo ikke noget facit eller rigtigt svar på, hvordan man skal spille det, fordi man arbejder så meget med materialet undervejs – også med instruktøren – og justerer, hvordan man skal spille det. Den frihed giver mig en ro, siger Rex Leonard.

Men selvom han nu har fået foden inden for på en Netflix-produktion, er der ikke mere at komme efter hos 'The Rain'. Tredje sæson af serien er nemlig også den sidste – og flere fans begræder derfor også på skuespillerens Instagram, at der ikke kommer flere afsnit.

Så må de til gengæld holde øje med Rex Leonard andre steder, og der er da også allerede bud efter skuespilleren. Interviewet og kaffen i hans baggård må i hvert fald ikke trække ud, for han skal straks videre til en ny casting.

- Jeg håber, at 'The Rain' kan føre til flere castings og job, og at folk ser det, jeg laver, og synes, at det er interessant, siger han.

- Jeg elsker mit arbejde, så jeg håber bare, der kan komme noget mere, og hvis jeg får lov, vil jeg gerne arbejde som skuespiller resten af mit liv.

En af Rex Leonards store helte inden for skuespilfaget er Mads Mikkelsen. At få lov til at arbejde sammen med ham "ville være det ypperste," siger han. Det samme gælder Sidste Babett Knudsen, som han kalder "fabelagtig". (Foto: © Hedda Rysstad, DR)