De afslørede Weinstein og satte gang i #Metoo: Nu får journalister deres egen spillefilm

To filmselskaber går sammen om ny film om de journalister, der fældede Hollywood-producenten Harvey Weinstein.

New York Times-journalisterne Jodi Kantor og Megan Twohey satte med deres Weinstein-historie fut i den største Hollywood-skandale i årtier. (Foto: © Collage, Scanpix)

De mange anklager mod den tidligere så magtfulde Hollywood-filmproducent Harvey Weinstein har fyldt medierne siden oktober sidste år.

Én efter én er kvinder – kendte som ukendte – stået frem med historier om producenten, der er blevet beskyldt for sexchikane og overgreb mod 80 kvinder.

Men nu skal historien om de tre kvindelige journalister, der afslørede Weinstein, i fokus. Det skriver mediet Deadline.

De to filmselskaber Annapurna og Plan B er netop gået sammen om at købe rettighederne til historien om, hvordan New York Times-journalisterne Jodi Kantor og Megan Twohey sammen med deres redaktør Rebecca Corbett fik hul på historien, der satte gang i den største Hollywood-skandale i årtier.

Filmen kommer ikke til at handle om Harvey Weinstein, men vil udelukkende følge journalisterne og deres arbejde med at afdække, om der var noget om de mange beskyldninger, der havde floreret i Hollywood og filmbranchen generelt mod filmmogulen i årevis.

Selskabet Plan B, der har stået for oscarvindende film som ’12 Years A Slave’ og senest ’Moonlight’, er blandt andet drevet af skuespilleren Brad Pitt.

Harvey Weinstein er siden afsløringerne blevet fyret fra sit eget filmselskab og er for tiden sigtet i sager om overgreb både i USA og England.