De blev matchet i hemmeligt tv-eksperiment: Nu skal de være forældre

Marc og Marianne fra 'Mit hemmelige match' venter sig en søn til oktober.

(Foto: DR / Privatfoto © DR /Marc Hillbert)

- Det er en lidt 'ud af kroppen'-oplevelse, griner Marc Hillebert.

Den 25-årige mekaniker fra Hillerød skal nemlig være far.

I sensommeren 2018 flyttede Marc ind i et kollektiv i København som en del af DR3-eksperimentet 'Mit hemmelige match'. Her mødte han Marianne Nielsen. En ekspert havde, uden de vidste det, forudset, at de to ville blive et kærlighedsmatch i løbet af de blot fire uger, de tilbragte i kollektivet sammen med otte andre.

Eksperten, psykolog Eivind Johansen, viste sig i dén grad at have ret i sine kærlighedsforudsigelser for Marianne og Marc.

Efter optagelserne sluttede, gik der nemlig ikke mange måneder, før det nyforelskede kærestepar flyttede sammen i Marcs lejlighed i Hillerød.

Og nu skal de så være forældre.

For at det ikke skal være løgn, er terminen endda sat til dagen før deres årsdag og på Marcs egen fødselsdag: 25. oktober 2019.

- Min lille dreng. Til okt bliver jeg far! Til en dejlig lille bandit og hold kæft jeg glæder mig. Vi er begge meget glade og spændte på at møde vores lille dreng, skrev Marc Hillebert på Instagram, da han tidligere på måneden offentliggjorde babynyheden. (Foto: PRIVATFOTO © Marc Hillebert)

- Lidt af et chok

Og det er gået stærkt for Marianne og Marc. Rigtig stærkt.

- Det var ikke lige det, jeg havde regnet med. Vi kunne godt se, at vores kærlighed var stor, og vi havde da også snakket om at få børn på et tidspunkt. Men vi havde sgu ikke lige set, at vi skulle blive forældre så hurtigt, indrømmer Marc, der dog ikke lægger skjul på, at han glæder sig til at blive far.

Marianne havde i starten af året haft en fornemmelse af, at noget var anderledes.

- Jeg fortalte Marc, at jeg lige ville tage en graviditetstest for en sikkerheds skyld. Da jeg kom ind i stuen med en positiv test og sagde: 'Jeg er gravid', smilede vi bare begge to, selvom det jo var lidt af et chok, fortæller Marianne i dag.

(Foto: PRIVATFOTO © Marianne Nielsen)

For der var ikke nogen tvivl, da graviditetstesten afslørede den vilde nyhed tilbage i februar:

- Det føltes helt rigtigt, og der var ikke nogen negative tanker, så vi besluttede os bare for at springe ud i det, siger Marc.

Ekspert ville satse sine penge på Marc og Marianne

At kærligheden blomstrer i fuldt flor mellem Marianne og Marc, kommer ikke bag på manden, der har matchet de to kommende forældre.

- Hvis jeg skulle sætte mine penge på ét kærlighedsmatch, så havde det været på dem, fortæller psykolog Eivind Johansen, der ud fra personlighedstests vurderede, hvilke medvirkende, der ville blive venner, ende i konflikter – eller måske endda finde kærligheden.

- Både Marc og Marianne er meget udadvendte og tilbøjelige til hurtigt at udvikle positive følelser for andre mennesker, hvilket er det, der skal til, hvis man skal blive forelsket.

De betragtninger giver både Marianne og Marc ham fuldstændigt ret i.

- Vi er meget ens på mange punkter. Vi bliver aldrig sure på hinanden, og vi løser problemerne på den bedst mulige måde. Og det får vi virkelig også brug for nu, griner den kommende far, mens Marianne tilføjer:

- Når vi efterfølgende har læst, hvad Eivind Johansen har sagt om os, så må vi jo bare sige, at han virkeligt har ramt plet. Vi skylder en kæmpe tak til ham.

Selvom Eivind Johansen grinende har foreslået, at den tak i så fald kunne være, at Marianne og Marc opkalder deres kommende søn efter ham, så har parret dog allerede valgt et andet navn.

Det navn holder de hemmeligt, indtil deres søn kommer til verden.

- Men det kan da godt være, at han skal hedde Eivind til mellemnavn, griner Marianne.

Kærlighed på formel?

Men betyder Marc og Mariannes historie, der altså mildest talt er en romantisk film værdig, at man kan sætte kærlighed på formel?

Til en vis grad, mener Eivind Johansen.

Men der er en masse faktorer, der skal gå op i en højere enhed, for at videnskaben får ret.

- Hvis du har en tilstrækkelig stor gruppe mennesker, kan du godt forudse, hvilke personlighedsprofiler der overordnet set oftest vil blive forelsket. Men det er meget svært med en mindre gruppe og på individ-niveau.

- Her vil du i stedet kunne se, hvor der er størst eller mindst chance for et kærlighedsmatch, men jeg vil ikke kunne forudsige noget med 100 procent sikkerhed, slår Eivind Johansen fast.

At Marianne og Marc er endt sammen, må derfor både ses som en kulmination af timing og tilfældigheder. Men også et rigtig godt personlighedsmatch mellem to udadvendte mennesker, der betød, at de hurtigt fik øjnene op for hinanden.

Et møde der til oktober betyder velkomsten af et lille nyt menneske.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter