Debutant får bærende rolle i efterfølgeren til 'Kvinden i Buret'

Den 30-årige Johanne Louise Schmidt skal spille den gennemgående figur 'Rose' i de kommende filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens krimiserie.

Johanne Louise Schmidt ses her sammen med instruktør Mikkel Nørgaard på optagelserne til Fasandræberne. (Foto: Christian Geisnæs © Nordisk Film)

Danskerne skal snart vende sig til navnet Johanne Louise Schmidt. Den 30-årige kvindelige skuespiller skal nemlig spille den gennemgående rolle som sekretæren Rose i de kommende filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Lige for tiden kører den første film 'Kvinden i Buret' i biograferne, mens Johanne Louise Schmidt træder ind i rollen som den "uortodokse og excentriske" sekretær fra næste film i rækken, 'Fasandræberne'. Derefter kommer der yderligere to spillefilm.

I dem skal Johanne Louise Schmidt spille sammen med Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Søren Pilmark, som alle er med i 'Kvinden i Buret'.

Ukendt i offentligheden

Den 30-årige skuespiller er ikke noget offentligt kendt ansigt og har aldrig været med i en spillefilm - foruden da hun lagde stemme til tegnefilmen 'Rio' fra 2011.

Så sent som denne sommer spillede Johanne Louise Schmidt sin første hovedrolle i en stor opsætning, da hun var med i Molières skuespil 'Fruentimmerskolen' på Grønnegårds Teatret.

Derudover har hun haft bærende roller på forskellige teatre, ligesom hun modtog Reumert Talent-pris i 2010.

'Fasandræberne' har et budget på 39 millioner kroner, og Nordisk Film forventer, den får premiere til oktober 2014.

Nordisk Film har lavet et kort klip med Johanne Louise Schmidt, hvor hun fortæller om sine overvejelser. Se klippet her.

Facebook
Twitter