Den ståltandede James Bond skurk er død

Skuespilleren Richard Kiel, som blev verdenskendt for sin rolle som den tårnhøje James Bond-skurk, Jaws, er død.

Skurken 'Jaws' fik sin helt egen Bondpige i filmen 'Moonraker', spillet af franske Blanche Ravalec (billedet). (Foto: Geert Bardrum © Scanpix)

Richard Kiel, der er kendt fra sin rolle som den kultiske James Bond skurk 'Jaws', døde i går i en alder af 74 år.

Det skete på et hospital i Fresno, Californien en uge efter at han blev indlagt med et brækket ben. Det vides ikke om der er sammenhæng mellem skade og dødsfald, skriver den amerikanske hjemmeside TMZ.

Takkede nej til Darth Vader rolle

Udover sin rolle som den enorme, ståltandede lejemorder i Bond-filmene 'The spy who loved me' og 'Moonraker', medvirkede Kiel i en række film blandt andet i komedien 'Happy Girlmore' fra 1996, hvor han spillede sammen med den amerikanske skuespiller Adam Sandler.

Kiel var kendt for sin usædvanlige højde, 217 cm, der ofte landede ham roller som kæmper og overdimensionerede skurke. Hans karakteristiske udseende skyldtes, at Kiel led af den sjældne sygdom akromegali, som kan give øget kropsvækst.

Ifølge filmsiden imdb.com, blev Kiel i sin tid tilbudt en anden legendarisk skurkerolle, nemlig rollen som Darth Vader i Star Wars filmene, men skuespilleren takkede nej og valgte Jaws i stedet.

Facebook
Twitter