Denne mand lever af at ligne Obama

Louis Ortiz har levet af at imitere den amerikanske præsident Barack Obama siden 2008. Nogen gange tænker jeg på at blive politiker i virkeligheden, siger Louis Ortiz, der er filmaktuel i 'Bronx Obama'.

Hvis jeg er dygtig, kan jeg blive ved med at spille Obama i 10-15 år endnu, siger 43-årige Louis Ortiz, der har levet af at imiterer Barack Obama siden 2008. (Foto: Fra filmen 'Bronx Obama')

Første gang Louis Ortiz opdagede, at han ligner Obama, var i 2008, da USA's nuværende præsident kæmpede med Hillary Clinton til primærvalget.

- En af mine venner sagde "Hey, du er i avisen", og da jeg kiggede, kunne jeg se denne her dude med virkelig store ører. Jeg er selv blevet drillet med mine ører siden 2. klasse, så jeg tænkte bare "whatever man", og gjorde ikke mere ved det.

- Et par uger efter sagde en fyr til mig: "Prøv engang at barbere det der skæg af, så skal du bare se". Det gjorde jeg, og lige pludselig var jeg Obama. Det var skræmmende. Mange siger, at jeg ligner Obama mere, end selv Obama gør. Jeg ved ikke, hvordan det er muligt.

Louis Ortiz har brugt hundredevis af timer på at lære at imiterer den amerikanske præsident.

- Jeg er gået fra at være en arbejdsløs mand fra Bronx i New York uden pas og uden penge til en, der rejser verden rundt og møder berømtheder som Dalai Lama. Jeg føler mig velsignet over, at jeg har fået den her mulighed, bare fordi jeg ligner Obama. Mange siger, jeg lever den amerikanske drøm. Det kan de vel egentlig have ret i.

- Når jeg ligner Obama så meget, kommer folk også og betror mig de problemer, de selv har, og som de synes, der findes ude i verden. Jeg føler mig forpligtet til at vide noget om de problemer, og mange gange forstår jeg godt folks frustrationer. Ligegyldigt hvilket politisk parti du repræsenterer, så lover politikerne rigtig mange ting, som de næsten aldrig holder.

- Nogle gange tænker jeg, at jeg burde blive politiker i virkeligheden, og gøre noget ved alle problemerne, folk har. Men når jeg tager jakkesættet af, og sidder hjemme i stuen og bare er Louis, så ved jeg, at jeg ikke vil have det politiske ansvar, som følger med. Det er alt for meget.

Louis Ortiz har brugt hundredevis af timer på at lære at imiterer den amerikanske præsident.

- Jeg bliver hyret til rigtig mange forskellige ting. Det kan være, bryllupper, åbninger af stormagasiner eller bare underholdning til fester. Det er ikke noget, jeg er blevet rig af - endnu.

- Jeg føler mig frigjort, efter jeg er sluppet af med den manager, som jeg har i filmen (Bronx Obama, red.) Han var en kyniker og enormt manipulerende men også en person, jeg lærte meget af. Han fik mig så langt ned, at jeg til sidst ikke kunne genkende mig selv. Det er heldigvis blevet bedre nu.

- Hvis jeg er dygtig, kan jeg blive ved med at spille Obama i 10-15 år endnu. Han er USA's første sorte præsident, så folk vil vide, hvem Obama er, langt tid efter han er gået af som præsident. Der vil være masser af mennesker, som synes, det er sjovt at høre mig imitere Obama, der står og brokker sig over, at han ikke er præsident mere. Det er jeg overbevist om.

Dokumentarfilmen 'Bronx Obama' om Louis Ortiz er instrueret af amerikanske Ryan Murdock, og filmen kan ses i Bremen Teater onsdag aften den 12. november. Her kan man møde instruktøren og filmens hovedperson Louis Ortiz. Du kan se traileren fra filmen herunder.

https://www.youtube.com/watch?v=cVYJZlTPSb0

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk