Derfor er stjernerne klædt i sort i aften til Hollywood-glimmerfest

Stjernerne kommer i stor stil til at iklæde sig sort tøj, når Golden Globe i nat dansk tid ruller den røde løber ud.

Emma Stone og Dwayne ‘The Rock’ Johnson er blandt de stjerner, der i aften iføre sig det sorte tøj til Golden Globe. (Foto: Collage © Getty Images)

Der er lagt op til en sort løber, når Hollywoods film og tv-stjerner i aften ankommer til aftenens Golden Globe-prisuddeling.

Ikke fordi den røde løber har skiftet farve, men fordi mange stjerner har planer om at iføre sig sort tøj i solidaritet med de mange ofre for sexchikane, overgreb og ulighed i underholdningsbranchen.

Det bliver i øvrigt ikke kun kvinderne, der finder det sorte tøj frem – også flere mænd ser ud til at deltage i markeringen.

Sådan lyder i hvert fald beskeden fra flere af modehusene i Los Angeles, der hjælper stjernerne med deres klæder til prisuddelingen, skriver Hollywood Reporter. Og ønsket er altså i stor stil sort.

Golden Globe bliver dermed det første store prisshow til at sætte et tydeligt fokus på #MeToo, efter at sagerne om overgreb og sexchikane i filmbranchen begyndte at rulle i efteråret.

Skuespiller Meryl Streep er blandt de 300 kvinder fra underholdningsbranchen, der støtter det nye initiativ Time's Up, der blandt andet samler penge ind til ofre for seksuelle overgreb. Hun har meldt ud, at hun ifører sig sort tøj i aften. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Meryl Streep, Emma Stone og Dwayne ‘The Rock’ Johnson står allerede på listen over stjerner, der finder det sorte festtøj frem i aften, og de bliver ikke alene om den mørke påklædning.

Weinstein må se med hjemmefra

En, der til gengæld ikke er at finde på den 'sorte' løber, er den tidligere så magtfulde filmproducent Harvey Weinstein. Han må nøjes med at se showet hjemme fra sofaen i år.

Det var ham, pilen pegede på først i oktober, hvor en lang række kvinder – heriblandt mange skuespillerinder – stod frem og fortalte om hans overgreb mod dem igennem flere år.

Harvey Weinstein er derfor hverken at finde i den stjernespækkede sal eller blandt de nominerede i år.

Til gengæld kan han snart risikere at skulle gøre plads til to retssager i sin kalender.

Anklagemyndigheden i Los Angeles arbejder for tiden på to konkrete sigtelser mod Weinstein, efter at politiet i Beverly Hills sendte to anmeldelser om overgreb videre. Det skrev blandt andet The Guardian om tidligere denne uge.

Det bliver i så fald de første konkrete retssager mod Harvey Weinstein, der har arbejdet med store prisvindende filmsucceser som 'Shakespeare In Love', 'Silver Linings Playbook' og 'Ringenes Herre'.

Harvey Weinstein dukker ikke op til Golden Globe - men han er heller ikke ønsket. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

’Fint, for ingen gider se ham der’

Helt væk fra branchen er Weinstein dog ikke endnu.

Denne uge var der i hvert fald dansk premiere på den anmelderroste ’Wind River’, hvor han står krediteret som producent.

Hvis han bliver nævnt under Golden Globe, er det til gengæld næppe for sit arbejde med nye film.

I en promovering af Golden Globe-showet på Youtube har årets vært, talkshowkendissen Seth Meyers, allerede meldt ud, at ’vi har en masse, vi skal tale om’.

Man kan godt glæde sig til showet, får han også sagt, for ’alle fra branchen vil være til stede’. Men så afbryder han sig selv:

- Hvad? Nåååh, nej. Jeg havde glemt alt om ham. Fint, for ingen gider se ham der.

Du kan se videoen her.

Filmstjerner står bag ny fond til ofre

Seksuelle overgreb findes som bekendt også i mange andre brancher langt væk fra røde løbere

Derfor er mere end 300 kvinder fra den amerikanske film-, tv- og teaterbranche gået sammen om at støtte ofre for seksuelle overgreb og krænkelser med fonden Time’s Up.

Blandt fondens støtter er skuespillerne Reese Witherspoon, Eva Longoria og Ashley Judd, og der er allerede samlet mere end 13 millioner dollars – det svarer til godt 80 millioner kroner.

Pengene skal blandt andet gå til kvinder med lav indkomst, der måtte få brug for juridisk støtte i lignende sager.

Og det er blandt andre dem, som stjernerne sender en opbakkende hilsen til med de sorte rober i aften.

Du kan følge vores Golden Globe-dækning tidligt mandag morgen her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter