'Det er indiskutabelt, at Mads Mikkelsen er den største danske skuespillerverdensplan. Nogensinde'

Den danske skuespiller skal være med i den kommende 'Indiana Jones'-film.

Mads Mikkelsen har god grund til at være en glad mand i øjeblikket. Af flere danske filmkritikere bliver han kaldt den største danske skuespiller på verdensplan nogensinde. (Foto: Daniele Venturelli © (c) Getty images)

- Han er ubetinget den danske skuespiller med mest succes i udlandet nogensinde. Det er der ikke nogen tvivl om.

Ordene kommer fra Go' Morgen Danmarks filmkritiker, Ann Lind Andersen, og handler selvfølgelig om den danske skuespiller Mads Mikkelsen.

Den 55-årige 'Druk'-stjerne har nemlig landet en stor rolle i den kommende 'Indiana Jones'-film.

Det skriver filmmediet Deadline, hvilket også bliver bekræftet af Mads Mikkelsens agent, Ulrich Møller-Jørgensen, overfor dr.dk.

I den kommende 'Indiana Jones'-film, som lige nu har arbejdstitlen 'Indiana Jones 5', skal danskeren spille overfor legenden Harrison Ford og 'Fleabag'-stjernen Phoebe Waller-Bridge.

Hvilken rolle, Mads Mikkelsen skal spille, er dog ikke blevet offentliggjort endnu.

Optagelserne til 'Indiana Jones 5' ventes at gå i gang til sommer, og premieren er foreløbigt sat til 22. juli 2022.

Det er nogle store fodspor, som Mads Mikkelsen træder ind i med rollen i 'Indiana Jones'-universet. Her ses Harrison Ford og Sean Connery i 'Indiana Jones og det sidste korstog' fra 1989. (Foto: Murray Close © (c) Getty images)

'James Bond', Marvel, 'Star Wars', 'Harry Potter' og nu 'Indiana Jones'

Ann Lind Andersen havde svært ved at få armene ned, da hun hørte nyheden om Mads Mikkelsens nye store filmiske eventyr.

- Det er stort, fordi 'Indiana Jones' er en af filmhistoriens største og mest populære franchises nogensinde. Harrison Ford vender tilbage til sin glansrolle, og derudover har man fået fat i Phoebe Waller-Bridge, så det ser meget lovende ud.

Jacob Ludvigsen, der er filmredaktør hos Soundvenue, er imponeret over, at det endnu engang er lykkedes Mads Mikkelsen at lande en stor international rolle.

- Man plejer at sige, at træerne ikke vokser ind i himlen, men for Mads Mikkelsen vokser træerne virkelig ind i himlen, siger han.

Med 'Indiana Jones'-rollen træder Mads Mikkelsen ind i en yderst eksklusiv klub.

Han har nemlig haft store roller i fem af verdens største filmuniverser.

Han har været med i 'James Bond'-universet, hvor han spillede skurken Le Chiffre i 'Casino Royale', Marvel-universet, hvor han spillede skurk i 'Doctor Strange', 'Star Wars'-universet med filmen 'Rogue One: A Star Wars Story', 'Harry Potter'-universet med sin kommende rolle som Gellert Grindelwald i 'Fantastiske Skabninger 3' og altså nu 'Indiana Jones'-franchiset.

Mads Mikkelsen spillede rollen som våbendesigneren Galen Erso i 'Rogue One: A Star Wars Story' fra 2016. (Foto: Jonathan Olley © Scanpix)

Og det er en yderst imponerede bedrift, hvis man spørger Claus Christensen, der er redaktør hos Filmmagasinet Ekko.

- Vi kan nu konstatere, at Mads Mikkelsen er med i de fem største filmfranchises i verden. Det er kæmpestort, simpelthen.

- Det er indiskutabelt, at Mads Mikkelsen er den største danske skuespiller på verdensplan. Nogensinde, siger han.

For nyligt lavede Filmmagasinet Ekko en optælling, som viste, at Mads Mikkelsens film globalt har solgt 422 millioner billetter. Dermed er han langt foran navne som Jesper Christensen og Nikolaj Coster-Waldau, som kom på de efterfølgende pladser.

'Meget vellidt' og 'markant ansigt'

De succesfulde film, som har været med til at gøre Mads Mikkelsen til et stort navn herhjemme og i Hollywood, har han selvfølgelig fået, fordi han er en fantastisk skuespiller, mener både Ann Lind Andersen og Jacob Ludvigsen.

Men han byder også ind med noget andet og mere.

- Når han bliver hevet ind i milliardstore projekter, er det også, fordi han er nem at arbejde sammen med. Det er derfor, han bliver valgt igen og igen. Han har et ekstremt godt ry i Hollywood, siger Jacob Ludvigsen.

Ifølge filmkritiker Ann Lind Andersen har danskeren et markant ansigt, som gør, at man ikke glemmer ham. (Foto: Anthony Harvey © (c) Getty images)

Mads Mikkelsens fysik gør ham også til en eftertragtet herre i Hollywood, mener Ann Lind Andersen.

- Han har et ansigt, man ikke glemmer. Og det er en fordel, især i de udenlandske film, hvor ikke-engelsksprogede skuespillere med accent ofte bliver castet til skurkerollen.

- Derfor er det også vigtigt for ham, at han laver de mindre produktioner som eksempelvis 'Druk', hvor han får lov til vise flere facetter og nuancer af sit skuespiltalent.

Flere store roller på vej

Ser man på Mads Mikkelsens umiddelbare fremtid, kommer han ikke til at gå arbejdsløs lige foreløbigt.

Senere på måneden kan han og resten af 'Druk'-holdet blive Oscar-vindere, da den danske film er nomineret til 'Bedste internationale film'.

'Druk' spås i øvrigt til at have gode muligheder for at tage den eftertragtede statuette med hjem til Danmark.

Lige nu er han i gang med at indspille filmen 'Fantastiske Skabninger 3', hvor han har overtaget den markante rolle som Gellert Grindelwald fra Johnny Depp. Den udkommer efter planen i 2022.

Han er også med i fantasy-blockbusteren 'Chaos Walking', hvor han spiller overfor Tom Holland og Daisy Ridley.

Derudover er Mads Mikkelsen også blevet hyret til at spille med i det kommende koldkrigsdrama 'The Billion Dollar Spy'.

Når biograferne genåbner den 6. maj, kan man også få Mads Mikkelsen at se. 'Retfærdighedens Ryttere', som Mikkelsen medvirker i, er nemlig en af de film, som får repremiere herhjemme.

FacebookTwitter