'Det er stadig bare det ultimative filmeventyr': Her er 3 film, der får dig til at glemme alt om lockdown

Uanset om du er til romantik, karate eller hobbitter, er der masser af gode film, du kan lade dig opsluge af. Vi guider.

Januar er den perfekte film-måned. Og januar 2021 er bestemt ingen undtagelse. (© Anne Vestergaard Olsen/DR)

Januar føles i forvejen som årets absolut længste måned.

Og selvom de i forvejen mørke januardage måske ikke ligefrem føles kortere med vedvarende coronarestriktioner og hjemmearbejde, så er der faktisk masser at tage sig til, hvis man tænker lidt kreativt.

For er der én ting, januar er leveringsdygtig i, så er det et nærmest fuldstændig perfekt filmvejr!

Så hvorfor ikke sætte dig til rette foran din skærm og samtidig få coronatristhed og gråvejrsfornemmelser til at forsvinde som dug for solen med en altopslugende filmoplevelse?

Vi har bedt filmekspert på Moovy.dk Johan Albrechtsen om at anbefale tre film, der kan få selv den sureste januar-type til at glemme livets kvaler for en stund.

Læs anbefalingerne, vælg din film – og find så popcornene frem. Rigtig god fornøjelse!

'Ringenes herre'-filmene

I 'Ringenes herre'-filmene har man blandt andet fornøjelsen af at se skuespilleren Orlando Bloom folde sig ud som elveren Legolas. (Foto: CAP/KFS © Image supplied by Capital Pictures)

Skal man forsvinde helt ind i et magisk filmunivers, er 'Ringenes herre'-trilogien det perfekte sted at starte, mener Johan Albrechtsen. Og lægger man dertil de tre 'Hobbitten'-film, er man faktisk sikret omkring 17 timer bomstærk underholdning.

- Det er stadig bare det ultimative filmeventyr. Det er tre film, der hænger fantastisk godt sammen og på næsten intet tidspunkt dykker i kvalitet. Det handler både om mennesker, hobbitter og elvere, der skal se hinsides deres gamle konflikter og kæmpe sammen for en fælles fremtid, lyder det fra filmeksperten.

- Der er timevis af god underholdning i disse film. Og hvis man ikke kan få nok, kan de eventuelt suppleres op med de tre ikke lige så gode 'Hobbitten'-film.

'Ringenes herre'-filmene kan blandt andet ses på Netflix, Viaplay og Blockbuster.

'The Karate Kid' og 'Cobra Kai'

Ralph Macchio (til venstre) i rollen som Daniel Larusso og William Zabka (til højre) som Johnny Lawrence i 'Cobra Kai'-serien, der tager udgangspunkt i universet fra 'Karate Kid'-filmene. (Foto: CURTIS BONDS BAKER © 2020 Netflix)

Johan Albrechtsens anden anbefaling er intet mindre end en dobbelt-anbefaling. Det giver nemlig ingen mening at sige 'The Karate Kid' uden ikke også at sige 'Cobra Kai', mener Johan Albrechtsen.

- Den første 'The Karate Kid' -film er fra 1984 og handler om den ensomme Daniel, der flytter ind til et usselt kvarter i Los Angeles med sin mor. Han bliver mobbet af de onde drenge på skolen anført af Johnny. Men så er det heldigt, at viceværten i hans ejendom er en japansk karatemester, så han lærer at forsvare sig selv, forklarer Johan Albrechtsen.

- I serien 'Cobra Kai' følger man de to drenge 35 år senere, hvor de er blevet voksne og selv har fået børn. Serien handler om at konfrontere fortiden, lære af den og blive bedre og se fremad. Det er værd at kaste sig over både film og serien. Man skal starte med 'The Karate Kid' fra 1984, så skal man se de to første sæsoner af 'Cobra Kai', så skal man se 'The Karate Kid Part II' fra 1986 og slutte af med den tredje og nyeste sæson af 'Cobra Kai'.

'The Karate Kid' kan blandt andet ses på Viaplay og Blockbuster, mens 'Cobra Kai', sæson 1-3, kan ses på Netflix.

'The Big Sick'

'The Big Sick' er skrevet af kæresteparret Emily V. Gordon og Kumail Nanjiani og er løst baseret på deres eget forhold. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Er du til en god gammeldags romantisk komedie? Så bør du kaste dig over 'The Big Sick', lyder det fra Johan Albrechtsen.

- Den er gennemsyret af fantastisk romantik og handler om Kumail, der kommer fra Pakistan, og hans amerikanske kæreste, Emily. Hans stærke religiøse baggrund ender med at komme i vejen for ham. Samtidig får hun en sygdom, der sender hende i koma. Men så møder han hendes forældre, som han knytter et stærkt bånd til, siger han og slutter:

- Det er en positiv og opløftende film, man bare kan se igen og igen. Den er desuden baseret på en sand historie, der er skrevet af et ægte kærestepar, der har oplevet og overkommet de problemer i virkeligheden, som filmen portrætterer.

'The Big Sick' kan blandt andet ses på Netflix, Viaplay og Blockbuster.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter