'Det lyder næsten for godt til at være sandt!' Her er de serier, du kan glæde dig til i 2021

DR's serieekspert har peget på fire af de mest hypede serier, som står til at udkomme i 2021.

Filmen 'Parasite' skrev Oscar-historie, da den vandt Bedste film-kategorien som den første ikke-engelsksprogede film nogensinde. I 2021 kan vi glæde os til en efterfølger i serieformat. (© Camera Film)

2020 har været både et forrygende og frustrerende serieår.

Vi fik en masse fantastisk underholdning, men coronakrisen resulterede i, at mange af de mest ventede serieproduktioner blev skubbet til næste år. Derfor lader 2021 allerede nu til at blive et uhørt pakket serieår, hvor de store Hollywood-studier skal forsøge at indtjene noget af det tabte fra 2020.

Serier som 'Handmaid's Tale', 'Succession' og 'Stranger Things', der alle i større eller mindre grad har været ramt af forsinkelser på grund af pandemien, vender tilbage.

2021 lader også til at blive et stort genforeningsår, hvor skuespillerne fra 'Venner' mødes i et sidste afsnit af den ikoniske tv-serie. Også castet fra 'Rap fyr i LA' mødes i en reunion-special, hvor de dog ikke genopliver deres roller, men i stedet blot mødes og taler om deres tid i den legendariske komedieserie.

Jeg holder dog listen her ekslusivt til helt nye serier med mere end ét afsnit, så du skal ikke undre dig over, hvorfor din yndlingsserie måske ikke er på listen. Jeg kan til gengæld love, at der er meget at se frem til.

Her er fire af de serier, vi kan glæde os til i 2021:

1

'Parasite'

Filmen 'Parasite' fra 2019 handler om en fattig familie, der sniger sig indenfor hos en rig familie. I 2021 fortsætter 'Parasite' i serieform. (© Camera Film)

Filmen 'Parasite' var ikke bare den første sydkoreanske film til at vinde en Oscar for 'Bedste film'. Det var også den første ikke-engelsksprogede film til at snuppe prisen.

Der blev skrevet historie den aften ved Oscar-uddelingen i marts 2020, hvor instruktør Bong Joon Ho, der har lavet fremragende film i mange år, endelig fik det skulderklap, han fortjente. Og det var på mange måder overraskende, da han meldte ud, at han ville fortsætte 'Parasite' - som en tv-serie.

Men da rygter om, at den populære skuespiller Mark Ruffalo skulle spille hovedrollen, og at Joon Ho planlagde en miniserie fremfor en lang serie, begyndte det hele at lyde ret så interessant. Det lader også til, at Bong Joon Ho selv har tænkt sig at instruere. Når film bliver til tv-serier, ser man ellers tit, at dét job bliver lagt i hænderne på en anden instruktør.

Rygterne svirrer også om, at Adam McKay skal skrive og producere. Det lyder på den ene side mystisk, da han først blev kendt for at lave ultrafjollede (omend geniale) film som 'Anchorman' og 'Step Brothers'.

Dog har McKay de senere år fundet en niche, hvor han formår at plante sine humoristiske historier, der omhandler økonomi, på formidabel vis - som vi så det i både 'Succession' og 'The Big Short'. Og 'Parasite' er unægteligt en samfundsrevsende fortælling om socioøkonomiske forskelle, så måske kan McKay også trylle denne gang.

Der er endnu ingen premieredato for denne serie.

2

'WandaVision'

Marvel Studios står bag 'WandaVision', som udspringer af Marvels klassiske superhelteunivers. Wanda Maximoff (spillet af Elizabeth Olsen) og Vision (Paul Bettany) har begge superkræfter og opdager i serien, at ikke alt er, som det ser ud til i deres omverden. (© Disney+)

Jeg har savnet at gå i biografen, og jeg har i den grad savnet de store Marvel-film.

Men nu, hvor vi har fået streamingtjenesten Disney+ til Danmark, kan vi igen begynde at glæde os til Marvel-indhold - på hjemmeskærmene. Den første store Marvel-serie, vi får i 2021, er 'WandaVision'.

Serien er blevet forsinket adskillige gange på grund af covid-19-restriktioner. Elizabeth Olsen og Paul Bettany er tilbage i deres ikoniske heltekostumer, som vi kender dem fra 'Avengers'-filmene, og spiller i denne seks episoder lange miniserie igen Wanda Maximoff og Vision.

En af mine yndlingstegneserier i nyere tid er 'Vision #1' (2015), hvor den mægtige superhelt har droppet superheltekarrieren og slået sig ned i håb om et normalt liv i forstaden. Når man ser traileren for 'WandaVision', er det tydeligt, at de har taget en side ud af Ton Kings fantastiske nytolking af Vision som forstadsmand.

Hvis det også er tilfældet i den nye serie, kan det blive en helt ny stilart for Marvel, der peger i mere samfundskritiske retninger.

Spændende - og ikke mindst dyrt - ser det ud i den nye trailer, og jeg glæder mig helt ustyrligt til at få mit næste Marvel-fix.

WandaVision er sat til at udkomme på Disney+ 15. januar.

3

'Lord of the Rings'

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen spillede Aragorn i 'Ringenes Herre'-filmtrilogien, som bygger på den tredelte roman af samme navn, der er skrevet af J. R. R. Tolkien. I 2021 kan vi glæde os til et gensyn med universet i serieform. (© Discovery Networks Danmark)

Vi har længe kendt til Amazon Primes overordnede planer om en ny og meget, meget dyr serie, som bygger på J.R.R. Tolkiens populære bøger. Lige nu rygtes det, at serien kommer til at koste en millard dollar (cirka seks millarder kroner), hvilket gør den til den dyreste tv-serie nogensinde.

Vi ved stadig ikke så meget om plottet, men det lader til at udspille sig 1.000 år før 'Ringenes herre'-filmene, i hvad der beskrives som Middle-Earth's anden tidsalder.

En relativt lang liste af skuespillernavne er blevet afsløret, men der er ikke nogen superstjerner at hænge sin hat på. Det er måske skuffende for nogle, men på den anden side kan det være rart med friske, nye ansigter. Og hvor mange kendte lige til Kit Harrington og Peter Dinklage, inden 'Game of Thrones' blev gigantisk?

Denne 'The Lord of The Rings'-spinoff-serie har allerede fået godkendt en anden sæson, hvilket tegner godt og viser, at Amazon er glade for det, de har set indtil nu.

Forhåbentlig kan serien leve op til både bøgerne og de højtelskede film, for der vil sidde mange håbefulde 'Ringenes Herre'-fans klar med en benhård bedømmelse.

Der er endnu ingen premieredato for denne serie.

4

'Alien'

Ian Holm og John Hurt under optagelserne til den første 'Alien'-film fra 1979. Næste år kommer en spin-off-serie på de gamle film. (Foto: Sunset Boulevard © Corbis via Getty Images)

De to første 'Alien'-film fra henholdvis 1979 og 1986 er absolutte filmklassikere.

Ridley Scotts 'Alien' er en af 70'ernes bedste horrorfilm med et hav af ikoniske scener. James Camerons opfølger 'Aliens' er en af de sjoveste, mest badass actionfilm, 80'erne havde at byde på. Desværre har ingen af de efterfølgende film kunnet løfte Ridley Scotts tunge arv. Men måske er det ikke i form af en film, men derimod en tv-serie, de skal redde den synkende rum-skude.

Tv-kanalen FX har nemlig annonceret, at de er i produktion med en tv-serie, der bygger på den populære fortælling. FX står bag kvalitetsserier som 'Justified', 'The Americans', 'Better Things', 'Atlanta' og 'American Crime Story'. Altså serier i absolut topklasse.

Desuden har de meldt ud, at det er tv-geniet Noah Hawley, der laver de anmelderroste serier 'Legion' og 'Fargo', der i fællesskab med Ridley Scott skal skabe serien.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og da vi jo ikke befinder os i rummet, vil alle kunne høre mig skrige af begejstring, hvis denne serie kan leve bare en anelse op til de to første film.

Der er endnu ingen premieredato for denne serie.

FacebookTwitter