'Det var jo noget af et sats': Ternet Ninja 2 slår rekord og danske biografer jubler

Anders Matthesens animerede film har haft den største åbningsweekend for en dansk film nogensinde.

'Ternet Ninja 2' lokkede en kvart million danskere i biografen på filmens åbningsweekend. (© Nordisk Film)

At de danske biografer har haft svært ved at lokke folk i biograferne i kølvandet på coronanedlukningen, har der efterhånden været mange eksempler på.

Men det har en lille ternet ninja i den grad fået ændret på.

Komikeren Anders Matthesens film 'Ternet Ninja 2' har nemlig fået danskerne til at strømme ind i biograferne.

Med hele 246.648 solgte billetter i åbningsweekenden slår animationsfilmen tidligere rekorder og kan nu bryste sig af at have den største åbningsweekend for en dansk film nogensinde.

Den hidtidige rekord stod Anders Matthesens første 'Ternet Ninja'-film for med 222.760 solgte billetter i åbningsweekenden i slutningen af 2018.

Åbningsweekenden dækker de første fire dage i biografen og tæller også billetter til forpremierer.

Anders Matthesen har både instrueret og skrevet manuskriptet til 'Ternet Ninja 2'. Her ses han til gallapremieren i Imperial i København den 15. august. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Lørdag var det helt store trækplaster, hvor der blev solgt hele 68.000 billetter, hvilket ifølge Nordisk Film er det højeste antal solgte biografbilletter til en dansk film på en enkelt dag nogensinde.

Anders Matthesen, der har instrueret og skrevet manuskriptet til filmen, siger i en pressemeddelelse, at han er både taknemmelig og lettet over filmens modtagelse.

- Det var jo noget af et sats at planlægge en premiere midt i en coronakrise med lukkede biografer og forbud. Men vi håbede, at det ville blive muligt at komme i biografen efter sommerferien. Og at biograferne så ovenikøbet kan tjene nogle af de penge hjem, som de har mistet under nedlukningen, er jo bare perfekt, udtaler han.

Danske Biografer jubler

En anden, som i den grad jubler over den rekordstore åbningsweekend for 'Ternet Ninja 2', er Lars Werge, som er direktør for Danske Biografer.

Han mener, at snakken om, at biograferne ikke kan lokke folk til længere, nu er forstummet. I hvert fald for en stund.

- Snakken er i hvert fald blevet gjort til skamme i denne weekend. Det er spændende at se, om det kan fortsætte, siger Lars Werge.

De mange solgte billetter til 'Ternet Ninja 2' har betydet fulde biografsale landet over, og den forhåbentlig betryggende oplevelser håber Lars Werge vil have en selvforstærkende effekt.

- Mange vil forhåbentligt sige: "Nu har vi prøvet at være i biografen, og det gik godt. Skal vi ikke gøre det igen?"

Lørdag var det helt store trækplaster, hvor der blev solgt hele 68.000 billetter til 'Ternet Ninja 2'. (© Nordisk Film)

Økonomisk kan den store succes for 'Ternet Ninja 2' også sikre, at landet biografer kan redde noget af den tabte indtjening, man er gået glip af indtil videre i 2021.

- 'Ternet Ninja 2's' store succes betyder, at efteråret for de danske biografer pludselig ser ud til at give overskud. Og den kan måske være med til at redde en sæson, som har været fuldstændig ødelagt af forårets nedlukning og de efterfølgende restriktioner, siger Lars Werge.

Stort efterår på vej

Ifølge Lars Werge er det et stærkt efterår, vi går i møde, når det gælder film i biograferne.

- Der er en større variation i filmene, end der har været i lang tid, siger han og kommer med nogle eksempler:

- Den nye James Bond-film får premiere, og der kommer flere bloddryppende gysere, som mange unge voksne og teenagere gerne vil se. Og så kan man også nævne 'Margrethe den Første', som jeg har store forhåbninger til.

Derfor er Lars Werge også optimistisk for resten af biografåret 2021, selvom det ikke har været et "normalt" år.

- Der kommer mange stærke film, som forhåbentligt gør, at man kan sige, at 2021 er et år, som ikke var normalt, men som viser vejen mod et normalt 2022, siger han.

(© Nordisk Film)