Dirch Passer fandt ro og frisk luft alene i sommerhus

I midten af 1970’erne var Dirch Passer en ombejlet mand, og det hektiske liv i København kunne til tider blive for meget. Roen kom, da lederen af Holstebro Revyen hentede skuespilleren til vestkysten.

  • Ernst Trillingsgaard, der på daværende tidspunkt ledte Holstebro Revyen, hentede i 1975 Dirch Passer til Vestjylland. Det viste sig at være et tiltrængt pusterum for den populære skuespiller. (© Aalborg Kongres & Kulturcenter)
  • Dirch Passer blev indkvarteret i et sommerhus, som kun Ernst Trillingsgaard vidste hvor var. (© Aalborg Kongres & Kulturcenter)
  • Opholdet bød på både gåture ved Vesterhavet og golfspil for Dirch Passer, fortæller Ernst Trillingsgaard, som også mener, at det var lige hvad skuespilleren havde brug for. (© Aalborg Kongres & Kulturcenter)
1 / 3

- Jeg tror, at det passede ham fint at komme væk fra det der københavnske miljø.

Sådan fortæller den tidligere revyleder, Ernst Trillingsgaard, om dengang i 1975, hvor det lykkedes ham at overtale Dirch Passer til at blive en del af Holstebro Revyen.

I København svirrede pressen nemlig om Dirch Passer og hans nye forelskelse, den unge suffløse Bente Askjær.

Det blev for meget for skuespilleren, der sammen med Bente tog imod Ernst Trillingsgaards tilbud om at komme lidt væk.

- Så fik vi ham ud i et sommerhus, og jeg var den eneste, der vidste, hvor det var.

- Og så gik det virkelig fremad, for han havde jo allerede da en slags træthed, fortæller Ernst Trillingsgaard.

Ernst Trillingsgaard er i dag direktør for Aalborg Kongres & Kulturcenter, og på væggen hænger et billede, som foreviger Dirch Passers tid i det nordjyske. (© Aalborg Kongres & Kultur Center)

I sommerhuset ved Vesterhavet får Dirch Passer fred fra både pressen og det hektiske skuespilmiljø i København. Og den friske vesterhavsluft gjorde ham godt, fortæller Ernst Trillingsgaard:

- Han fik, efter sit eget udsagn, to af de bedste år af sit liv, som han overhovedet havde.

Dirch Passer endte med at tilbringe to sæsoner hos Holstebro Revyen.

I 1980, fire år senere, døde Dirch Passer kort før han skulle på scenen i Tivolirevyen.

Facebook
Twitter