Dirrende Meryl Streep i Golden Globe-tale: Donald Trump har knust mit hjerte

Meryl Streep benyttede sin takketale til at hylde Hollywoods mangfoldighed og lange ud efter Donald Trump.

Nattens Golden Globe Awards kom ikke kun til at handle om film.

I flere af de mange takketaler blev der sneget politiske budskaber ind, og her var det gennemgående tema utilfredshed ved USA's kommende præsident, Donald Trump.

Det blev allermest tydeligt, da Meryl Streep stod på scenen efter en hyldest-montage med højdepunkter fra hendes lange skuespillerkarriere.

https://twitter.com/goldenglobes/status/818295979182960640

Knust over handicap-hån

Den 67-årige skuespillerinde modtog en hæderspris, men hun brugte ikke sin taletid på at takke nogen.

- Der var én optræden i år, der lammede mig. Den satte en krog i mit hjerte. Ikke fordi, den var god - der var intet godt ved den. Men den var effektiv, og den gjorde det, den skulle. Den fik sit tiltænkte publikum til at grine og vise tænder.

- Det var det øjeblik, hvor den person, der skal sidde på den mest respekterede plads i vores land, imiterede en handicappet reporter.

Maryl Streep udtrykte sin bekymring for, at Donald Trump snart overtager posten som USA's præsident. (Foto: © Carlo Allegri / Reuters)

- Det knuste mit hjerte. Jeg kan stadig ikke få det ud af mit hoved, for det var ikke en film. Det var virkelighed.

Fyldt med outsiders og udlændinge

Under valgkampen ville Donald Trump have Barack Obama til at bevise, at han var født i USA, ved at få præsidenten til at fremlægge sin fødselsattest.

- Sarah Jessica Parker var en ud af syv eller otte børn fra Ohio. Amy Adams blev født i Vicenza i Italien, og Natalie Portman blev født i Jerusalem - og hvor er deres fødselsattester, spurgte skuespillerinden, mens hun så ud over sine kollegaer.

Skuespillerinden Amy Adams er oprindeligt fra Italien. (Foto: Mike Blake)

- Hollywood er fyldt med outsiders og udlændinge. Og hvis vi sparker dem allesammen ud, er der ikke andet at se end fodbold og mixed martial arts (kampsport, red.), hvilket ikke er kunst.

Hollywood skal bakke op om journalisterne

Afsluttende opfordrede Meryl Streep sine kollegaer til at hjælpe journalisterne med at gøre deres arbejde.

- Jeg beder den velbeslåede, udenlandske presse i Hollywood og alle i vort fællesskab om, sammen med mig, at bakke op om organisationen Committee to Protect Journalists, for vi får brug for, at de for går forrest, og de har brug for os til at beskytte sandheden.

- Vi bør alle være stolte af det arbejde, Hollywood hædrer i aften. Som min ven, den kære, afdøde prinsesse Leia, engang sagde til mig: Tag dit knuste hjerte, og lav det til kunst.

Nyligt afdøde Carrie Fisher fik en kærlig hilsen med på vejen fra Meryl Streep. (Foto: Leon Neal © AFP or licensors)

Læs hele Meryl Streeps tale på engelsk her.