Disney dropper Netflix: Vil lave egen streamingtjeneste

Disney håber på sigt at kunne tjene flere penge på sin egen tjeneste frem for at vise sine film til Netflix.

Disney vil ikke vise den kommende 'Frozen'-film på Netflix i en række lande. I stedet vil underholdsningskoncernen have filmen på sin egen streamingtjeneste. (© Disney)

Disney vil fra 2019 ikke længere levere nye film til Netflix. I stedet vil verdens største underholdningsselskab lancere sin egen streamingtjeneste.

Det sker i et forsøg på at indfange seere, der dropper det traditionelle fjernsyn til fordel for det digitale.

Disney håber på sigt at kunne generere et større overskud fra sin egen streamingtjeneste frem for at udleje sine film til tjenester som Netflix.

Associated Press skriver, at Marvel-filmene og de kommende 'Star Wars'-film, som selskabet ejer rettighederne over, også risikere kun at komme på Disneys egen streamingtjeneste - eller måske endda på selvstændige tjenester for de to filmuniverser.

Flere trækker sig fra Netflix

Disney er et af de mest anerkendte navne på Netflix, men selskabet er ikke det første, der trækker sig fra den amerikanske streamingtjeneste. I 2011 trak Starz Entertainment omkring 1000 film fra sit katalog på Netflix.

Ved at trække sig ud af sin aftale med Netflix vil Disney reservere nye film som 'Toy Story 4' og 'Frozen 2' til sin egen tjeneste.

Den kommende streamingtjeneste vil blive lanceret i USA, men også på markeder uden for det amerikanske.

/ritzau/Reuters/DR Kultur