Disney præsenterer hav af nyheder: 'Det tyder på, at de snart overhaler Netflix'

Underholdningsgiganten planlægger 20 Marvel- og Star Wars-serier de kommende år.

Du kommer til at få meget mere fra Star Wars-universet, hvis du har abonnement på Disney+.

I går afholdt Disney sin årlige investordag, hvilket i sig selv lyder en smule gråhåret og småkedeligt.

Det var det dog langtfra.

For på den fire timer lange livestreamede præsentation løftede Disney sløret for, hvad underholdningsgiganten har af planer de kommende år.

Det er sød musik i ørerne - især hvis du er fan af Marvel- og Star Wars-universet.

De kommende år har Disney ikke mindre end ti Star Wars-projekter og ti Marvel-projekter i støbeskeen.

- Med disse Disney+-originals samt nye film og arkivtitler, vil vi tilføje noget nyt til vores streamingtjeneste hver eneste uge, fortalte Kareem Daniel, der er formand for Disneys distribution af medier og underholdning ifølge The Independent.

Blandt de kommende Star Wars-projekter finder man hele to spin-off-serier på successerien 'The Mandalorian'. Det drejer sig om serierne 'Rangers of the New Republic' og 'Ahsoka', som begge får premiere i december 2021.

'Andor' er en anden serie, som er på vej på Disney+. Det er skuespilleren Diego Luna, der skal spille hovedrollen, som han gjorde det i Star Wars-filmen 'Rogue One' fra 2016.

Der kommer også en serie om Lando Calrissian, 'Lando', og ikke mindst kommer serien 'Obi Wan Kenobi', hvor Ewan McGregor gentager sin legendariske rolle. I samme serie får vi også et gensyn med Hayden Christensen, der igen spiller rollen som Darth Vader.

Der er også en ny Star Wars-film på vej. Filmen hedder 'Rogue Squadron', og den får efter sigende premiere i 2023.

Kan snart ovehale Netflix

På investormødet fortalte Disney også om, hvordan det går med deres streamingtjenester, herunder Disney+, der på verdensplan har knap 87 millioner kunder.

Samlet er der 137 millioner kunder til Disneys streamingtjenester, og det er et imponerende tal, hvis man spørger medieanalytiker Claus Bülow Christensen.

- Når man kommer Marvel, Star Wars og alle de andre universer ned i en streamingtjeneste til en billig pris, så vil det blive en succes. Det var der ingen tvivl om, men det er da lidt overraskende, at det er gået så hurtigt. Hver femte danske husstand har for eksempel et abonnement på Disney+, siger Claus Bülow Christensen.

Han forudser, at Disney er på vej til at blive større end verdens største streamingtjeneste Netflix, der har knap 200 millioner abonnenter.

- Man kan høre på pressemødet, at Disney nu peger hele strategien i retning af streaming, og det tyder på, at Disney kommer til at overhale Netflix i 2021. Der er også mange, der mener, at Netflix er ved at nå et mætningspunkt, siger han.

Chadwick Boseman erstattes ikke i kommende Black Panther

På investormødet var der ikke lige så meget nyt om de kommende Marvel-projekter.

Marvel afslørede dog, at man er i gang med det at udvikle en ny 'De fantastiske fire'-film, og at skuespilleren Christian Bale er blevet en del af Marvel-familien.

Afdøde Chandwick Bosemans rolle som T'Challa i den kommende 'Black Panther 2' vil ikke blive genbesat. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Marvel meddelte også, at de har besluttet, at man ikke vil genbesætte rollen som T'Challa/Black Panther, der blev spillet af afdøde Chadwick Boseman, i den kommende 'Black Panther 2'.

- I stedet vil vi ære hans arv og fortsætte med at udforske verden i Wakanda, siger Kevin Feige, der er Marvels kreative chef ifølge mediet Variety.

Disney dropper biografen

En anden nyhed, der kom frem på investormødet, var, at Disney skipper biografpremierer på en række film, der udkommer i 2021.

Det drejer sig blandt andet om filmen 'Cruella', der dykker ned i historien om Cruella de Vil før handlingen i '101 Dalmatinere', live-action-remaket af 'Pinocchio', den kommende genindspilning af 'Peter Pan', filmen 'Disenchanted', der er efterfølger til filmen 'Enchanted' fra 2007 med Amy Adams i hovedrollen, og komedien 'Halløj i klosteret 3'.

Disney begrundede sit fravalg af biograferne med coronapandemien, der har lukket biografer i USA og store dele af resten af verden.

- Vi ved jo ikke, om de var begyndt at tænke de tanker, hvis der ikke var det her forfærdelige corona. Men man kan sige, at det er held i uheld for streamingtjenester, at de bliver lanceret i coronatiden, siger medieanalytiker Claus Bülow Christensen.

- De har fundet ud af, at det er holdbart her og nu at lancere film via streamingtjenesterne. Biograferne er driblet ned på en andenplads, og det kommer til at bide sig fast, selv om der formentlig stadig vil være nogle film, der kommer i biografen først.

Disney er ikke den eneste mediegigant, der fravælger ekskusive premierer i de pressede amerikanske biografer næste år.

Tidligere på ugen besluttede Warner Bros., at alle filmgigantens premierefilm i 2021 skal udkomme samtidig i biografen og på streamingtjenesten HBO Max.

Det drejer sig blandt andet om de meget imødesete blockbustere 'Dune' og 'Matrix 4'.

Her kommer nogle af de mange nyheder, der kom ud fra Disneys investor-dag:

  • Disney+ har nu knap 87 millioner kunder på verdensplan. På to måneder har man tilføjet 13 millioner nye kunder.

  • Disney-brandet 'Star', som har sine egen film, serier og dokumentarer, bliver en integreret del af Disney+ i Europa fra den 23. februar 2021.

  • Patty Jenkins, der også står bag 'Wonder Woman', vil instruere den kommende Star Wars-film 'Rogue Squadron'.

  • 'Black Panther 2' får biografpremiere 8 juli 2022. Afdøde Chadwick Bosemans rolle vil ikke blive genbesat.

  • To spin-off serier af 'The Mandalorian' får premiere i december 2021. Det drejer sig om 'Rangers of the New Republic' og 'Ahsoka'.

  • Hayden Christensen vender tilbage i rollen som Anakin Skywalker/Darth Vader i den kommende serie 'Obi-Wan Kenobi'.

  • 'Andor' er en anden serie, som er på vej på Disney+. Det er skuespilleren Diego Luna, der skal spille hovedrollen, som han gjorde det i Star Wars-filmen 'Rogue One' fra 2016.

  • En 'Vaiana'-serie kommer på Disney+ i 2023. Andre animerede serier som 'Tiana', 'Zootopia' og 'Baymax' er også på vej.

FacebookTwitter