Disneys næste store satsning er tegnet i Viborg

Viborg-studiet Nørlum har været til at tegne en stor ny Disney-serie.

(© Privatfoto/Disney)

I dybeste hemmelighed udvidede det lille, danske tegnefilmstudie Nørlum i Viborg staben drastisk for to år siden.

De havde nemlig fået en næsten utænkelig ordre: De skulle lave en stor ny tv-serie-satsning fra Disney. Intet måtte slippe ud før premieren.

Men nu er det officielt.

Og det er lidt af en triumf for den danske tegnefilmbranche: At Disney-studiet lader en stor del af deres nye serie 'Big Hero 6' tegne på et dansk studie i Viborg. Resten laves af studier i USA og på Philippinerne.

- Af Disneys nyere film er 'Big Hero 6' den jeg bedst kunne lide, så det var bestemt noget, vi havde meget lyst til at prøve, siger Claus Toksvig Kjær, den ene af Nørlums tre ejere.

- Vi gik ikke efter en ordre fra Disney, men de havde åbenbart set noget af vores arbejde, og så kontaktede de os.

Drengen og robotten

Fra 'Big Hero 6' (© (C) Disney)

Serien fortæller videre på historien fra den Oscar-belønnede animationsfilm af samme navn fra 2014. En kassesucces om en dreng og hans bedste ven, robotten Baymax. Den store hvide, ballonagtige robot blev elsket overalt, og nu får vi så flere historier om drengen og robotten.

Mens biograffilmen var computeranimeret med det særlige 3D-udseende, er tv-serien traditionel 2D tegnefilm. Og det er Nørlums specialitet. De var allerede kendt i branchen fra deres arbejde på filmene 'På Toppen af Verden' og den Oscar-nominerede 'Sangen fra Havet'.

- Vi lavet 10 af de 25 episoder i serien. Manuskripterne kom fra Disney, men vi stod for resten, fortæller Claus Toksvig Kjær, der også er glad for en lille ekstra ordre:

- Vi har lavet 6 små kortfilm på 2 minutter hver med seriens figurer, som vises separat.

Født ambitiøse

Claus Toksvig Kjær (t.v.), Frederik Villumsen (t.h.) og canadieren Jerrica Cleland.

At arbejde for Disney er noget helt særligt, hvis man er animator. Claus Toksvig Kjær erkender, at det er Disneys film, der har gjort, at han arbejder med tegnefilm. Så det har været noget helt specielt at arbejde for det gamle firma.

Men Nørlum-folkene er født ambitiøse.

- Man vil jo altid prøve, om man kan gøre det så godt, som muligt - så det er i virkeligheden den største udfordring, siger Kjær.

Fra 'Big Hero 6' (© (C) Disney)

Nørlum drives af Claus Toksvig Kjær, Frederik Villumsen og canadieren Jerrica Cleland. Både Claus og Frederik er uddannet fra The Animation Workshop, som faktisk ligger i samme bygninger som deres studie.

Det er den gamle kaserne i Viborg, der nu om dage er omdannet til et animations-centrum med både uddannelse og produktion.

'Big Hero 6' får premiere 31.marts på Disney Channel - og den dukker måske også op i Disney Sjov i løbet af 2019.

FacebookTwitter