Ditte på 24 har bulimi: Nu fortæller hun sin hemmelighed i ny DR3-dokumentar

Søndag er der streaming-premiere på DR3-dokumentaren ’Ditte er fuld af løgn’. En hudløst ærlig historie om en pige, der har holdt sin alvorlige spiseforstyrrelse hemmelig for alle i sit liv.

Ditte har en stor hemmelighed, som hun har båret på længe. Familien og veninderne ved ingenting. Kæresten ved lidt, men han kender ikke hele sandheden.

24-årige Ditte har haft bulimi, siden hun var teenager, og hvad menneskerne i hendes liv ikke ved er, at spiseforstyrrelsen stadig ikke er et overstået kapitel i hendes liv. Selvom hun havde sagt, at det var slut for længst.

Nu vil Ditte gøre op med sin hemmelighed og fortælle ærligt om, hvordan hun har det. Derfor tog hun kontakt til Sara Bovin, som er vært på P3-programmet 'Tværs'.

- Det første, jeg tænkte var, at det var en modig henvendelse, fortæller Sara Bovin om beskeden, hun modtog fra Ditte.

- Jeg havde helt klart en fornemmelsen af, at her var et menneske, som gerne ville i en ny retning. Samtidig var det en virkelig smuk tillidserklæring.

En hel generation

Sara Bovin ringede til Ditte og aftalte at mødes med hende på en café på Christianshavn.

- Vi talte om hendes liv, de ting hun havde været gennem og den sygdom, hun havde haft med sig fra gymnasiet, siger Sara Bovin.

Radioværtinden inviterede Ditte ind i programmet 'Tværs' på P3. Et program, hvor unge mennesker har mulighed for at tale om deres problemer, mens andre unge lytter med.

- Hendes problem afspejler en hel generation. Det her præstationssamfund, hvor vi skal have et kontrolleret glansbillede, som vi viser udadtil. Når man sætter ord på sine problemer og fortæller om det til andre, så finder man ud af, at man ikke er alene, selvom det har føltes sådan.

Ensomhed og skam

'Tværs'-programmet med Ditte bliver sendt på P3 nu på søndag. Men historien er også blevet til en dokumentarserien 'Tværs på DR3', som er den første i en række af programmer gennem efteråret.

Sara Bovin har været i gang med at sende 'Tværs' i radioen siden marts i år. Hun oplever, at de unge medvirkende får meget ud af at være med.

- De finder ud af, at de ikke er alene. På den måde kan de komme ud af den ensomhed og skam, som de er i, og de finder ud af, at man ikke bliver et udstødt menneske af at fortælle om sine problemer.

Du kan se dokumentaren 'Ditte er fuld af løgn' på DR3 mandag kl. 20.45 eller på DR TV lige nu.

Efter 'Tværs' på P3 søndag den 15. oktober sætter Ditte sig bag tasterne til en chat her på dr.dk. Du kan allerede nu stille dit spørgsmål HER.