Tema Cosby-sag

Dommer afviser sag mod Bill Cosby om æreskrænkelse

En dommer har afvist et sagsanlæg, hvor Bill Cosby blev anklaget for æreskrænkelse, fordi han har benægtet at have voldtaget en skuespillerinde.

Torsdag fik den amerikanske skuespiller og komiker Bill Cosby en lille oprejsning midt i alle de beskyldninger om voldtægt og seksuelle krænkelser, som en lang række - herunder kendte - kvinder har fremsat mod ham.

Her afviste en føderal dommer i Massachussetts et civilt søgsmål mod den 79-årige skuespiller for at have æreskrænket skuespillerinden Katherine McKee ved at benægte hendes beskyldninger om voldtægt.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Voldtægtsbeskyldninger

Ifølge CNN viser retsdokumenter, at Katherine McKee sagsøgte komikeren, efter at han afviste at have voldtaget hende på et hotel i Detroit i 1974.

Katherine McKee fremførte sine beskyldninger mod komikeren, der blev verdensberømt for sin rolle som faderen i tv-serien 'The Cosby Show', i New York Daily News i 2014.

Ifølge en talsmand for Bill Cosby, sendte komikeren efterfølgende et brev til avisen, hvori han afviste beskyldningerne, samtidig med, at hans advokat bad avisen om at trække artiklen tilbage, skriver CNN,

Beskyldt for over 50 seksuelle krænkelser

Med torsdagens afgørelse er det nu anden gang, at en sag om æreskrænkelse mod Bill Cosby bliver afvist.

I januar 2016 fik tidligere skuespiller Renita Hill heller ikke held med at føre en sag mod komikeren for æreskrænkelse. Hun sagsøgte også, efter komikeren afviste hendes beskyldninger om voldtægt tilbage i 2014.

Retssag til sommer

Ifølge CNN's seneste opgørelse fra maj 2016 er Cosby beskyldt for seksuelle krænkelser af mere end 50 kvinder.

De fleste af de påståede overgreb fandt sted i 60’erne og 70’erne og falder dermed for forældelsesfristelsen. Bill Cosby har afvist alle beskyldninger.

Den første offentlige beskyldning om seksuel krænkelse kom fra den nu 43-årige Andrea Constand - en medarbejder, han mødte ved Temple University, som beskylder ham for at have voldtaget hende i 2004.

Den 5. juni skal Cosby for en dommer i sagen, der sidste år blev vurderet til at have tilstrækkeligt med beviser til at udløse en regulær retssag.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve