DR køber sig adgang til Susanne Biers første tv-serie

Susanne Bier er i gang med at instruere en international miniserie med et budget på en kvart milliard kroner bygget på en John le Carré-roman. DR forventer at vise serien til maj 2016.

Susanne Bier er netop nu i gang med at lave sin første miniserie. Serien forventes at blive vist i foråret 2016. (Foto: Robin Skjoldborg © dr)

De danske tv-seere får om et års tid mulighed for at se Susanne Biers første tv-serie ’The Night Manager’ eller ’Natportieren’ på dansk.

DR har bidraget økonomisk til det gigantiske budget på omkring 212 millioner kroner, som serien i seks afsnit forventes af koste, skriver Mediawatch.

Allerede til næste år forventer DR’s dramachef, Piv Bernth, at serien bliver vist på DR.

- Det er en meget spændende historie, og Susanne Bier er en af vores mest eftertragtede instruktører, så det taler vel for sig selv. Serien har også et fremragende internationalt cast. Den er super spændende og vedkommende, siger Piv Bernth.

Efterretningstjeneste og våbenhandel

Serien bygger på den kendte forfatter John le Carrés bestseller ’Natportieren’, som udkom tilbage i 1993, men ifølge DR’s dramachef vil den blive opdateret, så den foregår i det arabiske forår.

Bogen handler om den tidligere britiske elitesoldat Jonathan Pine, der er natportier på et luksushotel. Her rekrutterer efterretningstjenesterne i Storbritannien og USA ham til at skaffe oplysninger om en engelsk forretningsmand, der mistænkes for ulovlig handel med våben og narkotika.

Men Jonathan Pine forelsker sig i forretningsmandens elskerinde, Jed, og pludselig havner han i et dobbeltspil, der også involverer hemmelige efterretningsaftaler.

Internationalt hold

Miniserien er en international produktion, hvor Susanne Bier foreløbig er den eneste dansker bag serien.

På rollelisten som Jonathan Pine er britiske Tom Hiddleston, som spillede Loki i ’The Avengers’ fra 2012. Desuden spiller Elizabeth Debicki, der var med i ’Den store Gatsby’, rollen som Jed, mens Olivia Colman, der spillede politiefterforskeren Ellie Miller i krimiserien ’Broadchurch’, også spiller med i serien.

Serien er hovedsageligt støttet af BBC og den amerikanske film- og seriekanal AMC, hvor den også forventes at blive vist i 2016.

Selv om den internationale DR1-serie ’Mord uden grænser’ ikke gik over og blev en seermagnet på linje med andre søndagsdramaer, så er Piv Bernth ikke bange for, at det internationale islæt vil være en ulempe for den nye Bier-serie.

- Den vil helt sikkert ikke nå samme antal seere som vores egenproduktioner, men det er heller ikke kravet. Det er uforholdsmæssigt meget dyrere at udvikle og producere selv end at indgå som koproducent for et lille territorium. Derfor er der også forskellige krav til, hvad serien skal kunne, siger Piv Bernth.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvornår og på hvilken kanal den nye serie skal sendes næste år.

Facebook
Twitter