DR-serie om 1864 ramt af 18 hedeslag på én dag

Hele 43 grader var der tirsdag i Prag, hvor optagelserne til den danske tv-serie 1864 er i fuld gang. Varmen betød, at 18 statister og filmfolk måtte behandles for hedeslag.

18 mennesker blev ramt af hedeslag under optagelserne til den kommende DR-serie om slaget ved Dybøl i 1864. På billedet her befinder vi os dog i 2011, hvor P4 sendte live fra genfortællingen af det historiske slag. (Foto: Peter Øvad Halkjær)

Hele 18 statister og filmfolk måtte tirsdag i behandling for hedeslag under produktionen af DRs nye satsning, tv-serien 1864, der har Ole Bornedal som instruktør og skuespillere som Nicolas Bro, Rasmus Bjerg og Jens Sætter-Lassen på rollelisten.

Den bliver nemlig optaget 45 minutters kørsel uden for Prag, hvor solen tirsdag viste sig fra sin nådesløse side. Temperaturen var oppe og ramme 43 grader på filmsettet.

Koger i uld-kostumer

- Vi har haft 18 mennesker, der er blevet dårlige. De koger simpelthen, fordi kostumerne er af uld og tre-fire centimeter tykke.

- De har klaget over flimmer for øjnene, og de er dehydrerede, men har alle kunne fortsætte arbejdet efter at have været i behandling, siger lineproducer Mouns Overgaard.

På filmsettet er der indrettet en lille klinik, hvor tre sygeplejere står klar til at tage imod dem, der bliver dårlige eller får skader under optagelserne.

Vand og parasoller til alle

Skuespillerne i serien, der også tæller Søren Malling, Esben Dalgaard og Jacob Oftebro, har ikke været ramt.

- De har selvfølgelig også haft det varmt, men vi prøver at sørge for, at alle får vand og nogle parasoller, så de kan få lidt skygge, siger lineproduceren.

Optagelserne til tv-serien begyndte den 8. april, og serien er med et budget på 173 millioner og 6000 statister den dyreste og mest omfattende danske tv-produktion nogensinde.

Den handler om Slaget ved Dybbøl, der i 1864 kostede 5000 danske soldater livet.

Optagelser rykkes til aften

Men selvom budgettet skal overholdes, må produktionen droppe at filme onsdag i dagtimerne. Temperaturen forventes nemlig at blive endnu højere. Derfor bliver optagelserne rykket til om aftenen, hvor det er lidt mildere i vejret.

- Vi har ellers været ret heldige med vejret, for da oversvømmelserne ramte Prag, var vi ude at filme på nogle slotte i et område, der slet ikke var påvirket af vandmasserne, fortæller Mouns Overgaard.

Optagelserne til serien forventes at slutte i Prag midt i juli, hvorefter produktionen rykker til Danmark for at få de sidste skud i kassen. Serien får premiere søndag den 27. september 2014.

/ritzau/

FacebookTwitter