Tema Herrens Veje

DR-stjerne efter rejse til Nepal: Jeg kom hjem som et andet menneske

Det var alt andet end en glamourøs rejse, produktionen bag 'Herrens Veje' tog på, da der skulle optages scener i Nepal. Se skuespillernes egne videooptagelser her.

- Den er hård. Den er hård lige nu.

Det er en tydeligt presset, svedig og regnvåd Joachim Fjelstrup, der er i færd med at bestige et af bjergene i Himalaya i flere tusinde meters højde.

Joachim Fjelstrup, der spiller rollen som Mark i DRs nye dramaserie 'Herrens Veje', er sammen med skuespilleren Simon Sears, der spiller en af hovedrollerne som præstesønnen Christian, rejst til Nepal for at indspille en række af seriens centrale scener.

Herrens Veje

'Herrens Veje' er et familiedrama om tro og tvivl. Omdrejningspunktet er en moderne dansk præstefamilie, hvor både forpligtelsen til at forkynde skriften og præstefaget er gået i arv i generationer. 'Herrens Veje' vises på DR1 hver søndag fra den 24. september.

Gå til tema

Og selvom det umiddelbart kunne lyde både eksotisk og luksuriøst med en rejse østpå, så er det benhårdt arbejde at være af sted for de to skuespillere og de cirka tre håndfulde produktionsfolk, der er med.

- Vi har gået og gået og gået. Først ned ad et bjerg. Så har vi lavet kunst. Og så har vi gået og gået op ad et bjerg igen, siger en træt Joachim Fjelstrup til kollegaen Simon Sears, der filmer.

Se første del af de to skuespilleres egen videodagbog fra Nepal i videoen her.

Herrens Veje: Se skuespillernes videodagbog fra Nepal Del I

Bor i huse af skrald

De to unge skuespilleres træthed og ophold under yderst spartanske forhold var dog intet sammenlignet med de forhold, som lokalbefolkningen i Himalaya lever under, fortæller Simon Sears.

- Mange af de folk, vi mødte, havde så lidt. I det område, hvor vores sherpa (en lokal bjergguide, red.) boede, havde nogen eksempelvis bygget huse af plasticposer og skrald, efter deres hjem var blevet til ruiner under et jordskælv for nogle år siden, siger Simon Sears og fortsætter:

- Men på trods af den livssituation var sherpaen et af de mest givende mennesker, jeg nogensinde har mødt. Han var så glad og holdt hele tiden humøret højt hos sine kolleger og os andre. Det var en stor ting at tage med hjem.

Se anden del af de to skuespilleres egen videodagbog fra Nepal i videoen her.

Herrens Veje: Se skuespillernes videodagbog fra Nepal Del II

Har lært at sætte pris på de små ting

En helt konkret ting, der også fik Simon Sears til at tænke over, hvor privilegeret vi er herhjemme sammenlignet med befolkningen i Himalaya-bjergene, var manglen på muligheden for at tage sig et varmt bad.

I dagevis vandrede han og resten af produktionsholdet rundt i de tynde, kolde luftlag, hvor der kun var mulighed for at tage kolde bade - hvilket ingen af dem følte behov for.

- Så bliver man pludselig glad for sit lille badeværelse på Nørrebro og adgangen til varmt vand, siger Simon Sears med et smil og fortsætter:

- Når jeg i dag står under bruseren derhjemme og af og til bander og svovler over, hvor lidt plads der er, så minder jeg mig selv om, hvordan de har det i Nepal. Og så bliver jeg meget taknemmelig for det, jeg har.

Inden afrejsen til Nepal havde Simon Sears fået fortalt, at når man tager til Himalaya, kommer man ikke hjem som den samme person.

Og det er da også den følelse, han sidder tilbage med i dag.

- Den påstand kan jeg sagtens nikke genkendende til. Det var en kæmpe oplevelse at være af sted.

Se 'Herrens Veje' hver søndag kl. 20 på DR1 eller når det passer dig på DR TV.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve