Drama inden mindekoncert for Kim Larsen: Scenen var ved at brase sammen

Prøverne blev afbrudt, og området foran scenen afspærret få timer inden mindekoncerten på Københavns Rådhusplads.

14-årige Alfred Kanns optræden med 'Joanna' var et af højdepunkterne ved Kim Larsen-mindekoncerten søndag aften. Samme dag var en højttaler ved at falde ned - og sætte en stopper for koncerten. Men det blev heldigvis løst. (Foto: © Kasper Maansson, dr)

Alt kørte på skinner, da en perlerække af danske kunstnere søndag aften sang farvel til nationalskjalden Kim Larsen foran omkring 35.000 mennesker på Rådhuspladsen i København.

Men tidligere på dagen var mindekoncerten faktisk tæt på at blive aflyst.

Det fortæller DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

- Da jeg mødte søndag morgen, fik jeg at vide, at scenen var ved at brase sammen, fortæller han efter koncerten.

- Så bliver man selvfølgelig meget, meget nervøs. For jeg vidste, der kom en masse mennesker og en masse artister, der har øvet sig. Så det skulle bare ikke ske.

Sceneområde spærret af og prøver standset

Det var én af de kæmpestore højttalere på siden af scenen, der var ved at styrte ned - og det afbrød lydprøverne og gjorde, at området foran scenen måtte spærres af.

Scenen på Rådhuspladsen inden søndagens koncert.

- Højttalerne vejer omkring tre tons, og det ophæng, der bar den ene af dem, var ved at knække. Hvis den var røget ned, havde vi virkelig været på den, og det havde været mega-farligt, siger Jan Lagermand Lundme.

- Vi fik spærret sceneområdet af, så der ikke var nogen, der kunne komme til skade, og vi stoppede prøverne. Men så trådte gode kræfter til, og der kom en kæmpe kran ind. Og så fik vi fikset det i løbet af en times tid, og vi fik hentet den tabte tid ind igen, fordi folk bare har været så tjekkede.

Se ét af højdepunkterne fra koncerten, hvor 14-årige Alfred Kann synger 'Joanna', her.

Mindekoncerten endte med at blive afviklet efter planen, og det er faktisk lidt af et mirakel, at det lykkedes at stable så stort et arrangement på benene på bare én uge, siden Kim Larsen gik bort sidste søndag.

- Det er nok det største arrangement, vi har lavet i DR, siden vi var vært for Eurovision Song Contest i 2014, siger Jan Lagermand Lundme.

En hyldest til en dansk helt

Oprindeligt var planen at lave et mindre show i DR Byens studie 5.

Men da Jan Lagermand Lundme så, hvilken folkestemning der var efter Kim Larsens død, besluttede han sig for at rykke det til hjertet af København.

- Det er på Rådhuspladsen, at vi hylder de danske helte. Og sådan én var Kim Larsen!

Produktionsfolkene fra DR og Nordisk Film TV har knoklet i døgndrift i en uge for at få koncerten op at stå. Og det var ikke kun publikum, der fik en rørende oplevelse.

Også Jan Lagermand Lundme selv blev overvældet af følelser under showet.

- Jeg var selv ude at mærke stemningen på pladsen, men jeg blev simpelthen nødt til at gå ind i ob-vognen igen. Ellers begyndte jeg at græde!