Dropper pensionen: Jack Nicholson gør comeback med tysk oscarhit

2017 markerer både stjerneskuespillerens 80 års fødselsdag og hans tilbagevenden til skuespillet i en genindspilning af det tyske oscarhit ’Min far, Toni Erdmann’.

Skuespiller Jack Nicholson gør comeback efter syv års fravær fra filmlærredet med den amerikanske genindspilning af det tyske komediehit 'Min far, Toni Erdmann'. (Foto: FRED PROUSER © Scanpix)

Man skal helt tilbage til 2010 og komedien ’Alt hvad du har’ for sidst at finde Jack Nicholson på rollelisten.

Men nu ser det ud til, at filmstjernens indtil videre syv år lange pension er ved at være slut.

Med den amerikansk genindspilning af det tyske komediehit ’Min far, Toni Erdmann’ gør den snart 80-årige Jack Nicholson nemlig comeback, skriver Variety.

I 2013 blev det ellers annonceret, at Jack Nicholson ville gå på pension, fordi han havde svært ved at huske sine replikker.

Men ifølge Variety var Jack Nicholson så glad for ’Min far, Toni Erdmann’, der er nomineret til en Oscar, at han straks kontaktede Paramount Pictures med ideen om at indspille en amerikansk version.

Et tysk komediehit

Filmen handler om en far, der ved at kreere alteregoet Toni Erdmann forsøger at genoprette kontakten til sin hårdtarbejdende datter med paryk og falske tænder.

'Min far, Toni Erdmann' var en af sidste års helt store anmelderfavoritter. Foto: Camera Film

Den amerikanske komiker Kristen Wiig skal spille datteren, mens den tyske instruktør Maren Ade udskiftes med en endnu ikke kendt instruktør. Hun bliver i stedet producer på genindspilningen.

Originalfilmen var en af sidste års mest roste film blandt både udenlandske og danske anmelderne. I år er den en af vinderfavoritterne ved årets Oscar-uddeling i kategorien ’Bedste udenlandske film’.

Facebook
Twitter