DR’s dramachef efter hård kritik af ’Bedrag’: Jeg er tilfreds med en million seere

’Bedrag II’ har ikke imponeret de danske anmeldere, hvoraf en mener, at den ikke burde være lavet. DR's dramachef er lodret uenig og mener stadig, at serien holder.

(Foto: © Isak Hoffmeyer og Lars Reinholdt, dr)

Ekstra Bladet mener, at DR’s dramaafdeling er løbet tør for idéer.

Berlingske skriver, at anden sæson af ’Bedrag’ aldrig skulle have været lavet, mens Politiken sammenligner serien med en vingeskudt gråand, der aldrig rigtig fandt sine ben.

Anden del af fortællingen om Claudia, Bimse og Nicky fik på ingen måde anmelderne til at rose serien, men det gør til gengæld DR’s dramachef, Piv Bernth, der ikke er enig i kritikken.

- Sæsonen har budt på mange, gode historier og spændende dramatik, og seerne har holdt ved, siger hun.

- Og det med at kvaliteten i DR’s dramaafdeling er i frit fald, det må stå for Ekstra Bladets egen regning. Jeg synes, det er helt forkert, og så må Ekstra Bladet jo skrive den dramaserie, som de gerne vil se, siger Piv Bernth.

Men seertallene for første sæson var ofte helt oppe på over 1,2 millioner, så seertallene er gået tilbage.

- Det er ikke meget, og hvis man har over en million seere, så bør man være glad. Det er fint at have den kritiske hat på, men mediebilledet har forandret sig meget på det seneste med Netflix og de andre streamingtjenester, hvor der bliver produceret rigtig mange dramaserier.

Har fået høj seervurdering

Det betyder vel ikke noget i forhold til kvaliteten af DR’s dramaserier?

- Serier skal laves på en professionel måde, og det er den i dette tilfælde, og jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal være utilfreds med over en million seere, siger Piv Bernth.

Hun fortæller, at stort set alle afsnit af anden sæson har haft over en million seere, og at seerne i Gallup-målinger har givet de sidste tre afsnit en vurdering på 4,6 ud a 5 mulige.

- Det viser, at seerne og anmelderne ikke er enige.

Dramachef: Vi vil vurdere serien

Et af kritikpunkterne fra anmelderne har været, at handlingen i finansverdenen har været for fjern og svært at lave underholdende dramatik om. Piv Bernth er enig i, at det har været et svært emne, og at holdet bag produktionen vil kigge på, om noget kan gøres anderledes i forbindelse med, at en tredje sæson er ved at blive skrevet.

- Vi kigger på det samlede billede. Det er alt lige fra karakterer, handling, produktion og til økonomi.

Men hvor tænker du, at serien kan justeres?

- Det er ikke noget, jeg vil pege på over for dig. Det er noget, vi kommer med, når vi er klar, siger hun.