Efter årevis i udlandet: Mads Mikkelsen vender hjem til hovedrolle i ny dansk film

Den danske filmstjerne spiller med i Thomas Vinterbergs kommende film.

Mads Mikkelsen har ikke spillet med i en dansk film siden 'Mænd og høns' fra 2015. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Det er ikke meget, vi har set til Mads Mikkelsen på den danske filmscene de seneste år.

I stedet har vi måttet opleve ham i store udenlandske produktioner som tv-serien 'Hannibal', superheltefilmen 'Doctor Strange' og Netflix-hittet 'Polar'.

Men nu vender den danske filmstjerne hjem igen, oplyser Zentropa og Nordisk Film.

Det sker i Thomas Vinterbergs kommende film 'Druk', hvor Mads Mikkelsen spiller gymnasielæreren Martin.

Han er gået lidt sur i livet, og det smitter af på hans arbejde. Derfor kaster han sig ud i et dristigt eksperiment, hvor han sammen med nogle kolleger krydrer hverdagen med en konstant alkoholpromille i blodet.

Hvis Churchill vandt 2. verdenskrig i en tåge af spiritus, hvad kan alkoholen så ikke gøre for dem og deres elever, lyder deres risikable motto.

Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen spiller sammen med Mads Mikkelsen i 'Druk'. (Foto: Henrik Ohsten © Henrik Ohsten)

Comeback til Susse Wold

På rollelisten ses også de kendte skuespillere Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang, der spiller Martins venner og kolleger.

Derudover spiller også Maria Bonnevie og Helene Reingaard Neumann med i filmen, og Susse Wold har sin første filmrolle siden netop Vinterbergs 'Jagten', der blev Oscar-nomineret i kategorien 'Bedst ikke-engelsksprogede film'.

Filmens manuskript er skrevet af Thomas Vinterberg selv og Tobias Lindholm - en duo som ud over samarbejdet på 'Jagten' også har arbejdet sammen på filmene 'Submarino' og 'Kollektivet'.

Filmen optages den kommende tid i København, Nordsjælland og Sverige. Optagelserne har været sat på pause i nogle uger, efter Thomas Vinterberg i begyndelsen af maj mistede sin datter i en trafikulykke.

'Druk' får premiere i august næste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk