Efter aflysning: Nu er HBO klar med sin første danske serie

Et dansk trekløver står bag serien 'Kamikaze', der går i optagelse i januar.

HBO er på vej med sin første danske serie, 'Kamikaze'. Til venstre ses instruktør Annette K. Olesen, i midten manuskriptforfatter Johanne Algren og til højre producer Ditte Milsted (foto: Lars E. Andreasen) (© HBO Europe)

'Vi styrter. Elsker dig. Gør som du vil. Far.'

Sådan lyder den sms, som hovedpersonen, Julie, modtager i den kommende HBO-serie 'Kamikaze'.

Sekunder senere bliver hendes forældre og bror dræbt i et flystyrt i Uganda, og Julie er efterladt alene i et kæmpe palæ med to dyre biler i garagen og har i princippet alt det, andre kun drømmer om: Ungdom, skønhed og penge - masser af penge.

Sms'en kickstarter ikke kun serien, der består af i alt otte afsnit. Den er også afsæt for den amerikanske streaminggigant HBO's første danskproducerede serie nogensinde. Det skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

Serien, der er baseret på den norske forfatter Erlend Loes roman 'Muleum' fra 2007, bliver instrueret af den Bodil- og Robert-nominerede instruktør Annette K. Olesen, mens manuskriptet er skrevet af Johanne Algren, der var medforfatter på den prisvindende film 'Holiday' fra sidste år.

- Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre historie at fortælle et publikum i disse år, siger Johanne Algren i en pressemeddelelse og uddyber:

- Det unge menneske, der har alt og intet på samme tid. Som ser meningsløsheden og rejser igennem det hele og ender med at mærke livet, ikke udefra, men indefra. Jeg tror, det er sjældent, at man føler sig så tilknyttet, forbundet og dybt rørt af et materiale, der ikke oprindeligt er ens eget.

Afløser for 'Erobreren'

Optagelserne til 'Kamikaze' begynder i januar, og de kommer ikke kun til at foregå i Danmark. Der skal nemlig også optages så forskellige steder i verden som Seoul, London, Sahara og Mexico, lyder det i pressemeddelelsen.

Hvem der medvirker i serien, har HBO dog endnu ikke løftet sløret for.

Det var dog slet ikke meningen, at 'Kamikaze' skulle have været den første danske HBO-serie.

Det skulle i stedet have været den stort anlagte serie 'Erobreren' - der var tænkt som en fortsættelse til den Oscar-vindende film 'Pelle Erobreren' fra 1987 - men den blev for nylig droppet.

'Kamikaze' bliver den tredje skandinaviske HBO-produktion efter svenske 'Gösta' og norske 'Beforeigners'.