Efter britisk filmpris ser Thomas Vinterberg frem til Oscar-fest: 'Det bliver sjovt og helt anderledes'

En rørt Thomas Vinterberg kunne søndag modtage en Bafta for filmen 'Druk' i kategorien 'Bedste film, der ikke er på engelsk'.

Her går det op for Thomas Vinterberg, at hans film 'Druk' har vundet en Bafta i kategorien 'Bedste film, der ikke er på engelsk' (Foto: BAFTA / HANDOUT © Scanpix)

Den danske film 'Druk' fortsætter sin sejrsgang verden over, hvor den har vundet flere priser. Søndag aften kom en af de helt fornemme i hus, da 'Druk' ved den store britiske prisuddeling, Bafta, vandt i kategorien 'Bedste film, der ikke er på engelsk'.

Filmen er instrueret af Thomas Vinterberg, der ikke er helt overrasket over, at netop briterne har taget den til sig.

- Måske vi har et eller andet til fælles med de der briter. Jeg kan huske dengang, jeg lavede ’Festen’, der var England det eneste sted, hvor de grinte på de samme steder i filmen som i Danmark. Måske har vi en fælles forståelse for humor, siger Thomas Vinterberg, der også kan pege på et andet punkt, hvor danskere og briter deler samme opfattelse af tingene.

- Jeg må sige, at jeg havde en lille mistanke om, at netop englænderne og måske også franskmændene netop godt kunne forstå en film om alkohol, siger Thomas Vinterberg.

Se Thomas Vinterbergs takketale her:

Filmen, der har Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe i hovedrollerne, handler om fire gymnasielærere, der er kørt lidt træt i livet og derfor beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesker fødes med en halv promille for lidt i blodet.

Det råder de fire mænd så bod på ved at holde en trivselspromille kørende, som - uden at afsløre for meget - ikke holder sig helt på sporet hele filmen igennem.

Kan vinde to Oscar-statuetter

Thomas Vinterberg fejrede Bafta-prisen i selskab med sin familie og dele af holdet fra 'Druk', men udover lidt champagne søndag aften, så står den på arbejde frem mod Oscar-uddelingen om et par uger, hvor den danske instruktør håber at kunne hjemtage en statuette.

- Jeg glæder mig vildt meget til at komme derover. Det bliver sjovt og helt anderledes, da det bliver et meget lille show, og vi er meget få, der er med, på grund af corona. Jeg håber selvfølgelig på det bedste, siger Thomas Vinterberg, der dog ikke ligefrem har tænkt sig at slå sig på flasken i ren frustration, hvis han ikke kan stille nyt pynt over kaminen efter Oscar-festen i Los Angeles.

Fem glade mænd ved premieren på 'Druk' i september 2020. Fra venstre er det Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen, Thomas Vinterberg, Lars Ranthe og Magnus Millang. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

- Jeg sidder og laver interviews om filmen tre aftener om ugen lige nu med amerikanske journalister i hele den her Oscar-kampagne. Og der er så meget glæde ved den her film og så meget kærlighed til den her film, at jeg allerede føler mig helt rolig og tilfreds. Det må jeg sige, siger Thomas Vinterberg.

'Druk' er nomineret til en Oscar for bedste internationale film, mens Thomas Vinterberg er nomineret til en Oscar for bedste instruktør.