Efter homo-censur: Disney udskyder ’Skønheden og udyret’-premiere i Malaysia

Malaysia vil fjerne scene, ”som promoverer homoseksualitet” fra ’Skønheden og udyret’. Nu har Disney udskudt biografpremieren på ubestemt tid.

Luke Evans spiller 'Gaston' og Josh Gad 'LeFou' i Disneys 'Skønheden og udyret'. (Foto: Laurie Sparham © Disney)

Malaysierne får ikke lov til at se disneyfilmen ’Skønheden og udyret’ sammen med os andre, når filmen får premiere i en lang række lande i denne uge.

Disney har trukket filmen tilbage i det asiatiske land på ubestemt tid, efter de malaysiske myndigheder har sagt, at de ikke kan godkende en scene, fordi den inkluderer homoseksuelt indhold.

Det fortæller de to største biografkæder til Associated Press.

Abdul Halim Abdul Hamid, der leder censurrådet i Malaysia, siger, at filmen er blevet godkendt uden den pågældende homo-scene, og at Disney ikke umiddelbart efter reagerede på det. Derfor kender han ikke årsagen til, hvorfor det amerikanske filmselskab nu har valgt at udsætte filmen.

I øvrigt forklarer han, at der i landet er forbud mod scener, der ”promoverer homoseksualitet”.

"Homo-øjeblik" er upassende for børn

- Vi har godkendt filmen, men der er en mindre scene med et ”homo-øjeblik”. Det er kun en kort scene, men det er upassende, fordi mange børn vil se filmen, siger han.

Associated Press har ikke kunnet få en kommentar fra Disney, men det malaysiske medie The Star skriver ifølge nyhedsbureauet, at Disney har udskudt filmen for at få den til ”internt gennemsyn”.

Den såkaldte homo-scene handler om karakteren LeFou, som ifølge filmens instruktør er ”forvirret omkring sin seksualitet” og som derfor har et ”homo-øjeblik”.

Filmen har også været omdiskuteret i Rusland, hvor det nu er blevet besluttet, at man skal være mindst 16 år for at se den.

’Skønheden og udyret’ får dansk premiere på torsdag.