Efter massiv shitstorm svarer kendt komiker nu igen: 'Jeg bøjer mig ikke for nogens krav'

Dave Chappelle og Netflix har fået kritik de seneste uger, efter komikeren har lavet jokes om transpersoner.

Dave Chappelle siger, at han ikke længere er inviteret til filmfestivaler på grund af den kritik, der er kommet i kølvandet på hans Netflix-show. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

Kritikken er haglet ned over den amerikanske stjernekomiker Dave Chappelles Netflix-show 'The Closer' i flere uger. Og nu har hovedpersonen endelig selv forholdt sig til kritikken.

Under et show i Nashville i USA forsvarer han sig selv og sit show og fortæller, at han føler sig udskammet – eller såkaldt cancelled – samtidig med, at han nægter at bøje sig for kritikernes krav.

Kritikken kommer, efter han i standup-showet på Netflix har gjort grin med blandt andet transkvinders kønsdele, og hvor han jokede med, at Caitlyn Jenner, der tidligere offentligt var kendt som atleten og realitystjernen Bruce Jenner, fik titlen som 'Årets kvinde', selvom hun aldrig har haft menstruation.

Det har ført til massiv kritik af Dave Chappelle og Netflix på sociale medier og har fået flere til at troppe op foran streaminggigantens kontor for at demonstrere, heriblandt flere af streaminggigantens egne ansatte. Samtidig valgte Netflix' ledelse – med direktør Ted Sarandos i spidsen – at støtte op om komikerens kunstneriske frihed.

Førte til intern kritik hos Netflix

Netflix' beslutning om at støtte Dave Chappelle og beholde det udskældte show på deres platform fik flere transpersoner, som arbejder hos streaminggiganten, til at kritisere deres arbejdsgiver for ikke at advare seerne nok om showets indhold.

- Det er blevet nævnt i medierne, at jeg blev inviteret til at mødes med de transkønnede medarbejdere i Netflix, men at jeg nægtede. Det er ikke sandt. Hvis de havde inviteret mig, ville jeg være kommet, selvom jeg er forvirret om, hvad vi egentlig skulle tale om, sagde Dave Chappelle under showet i et klip, som også er lagt ud på hans Instagram-profil - med jublende applaus fra publikum.

- Jeg er mere end villig til at mødes med jer (transpersoner, red.). Men I har ikke inviteret mig. Jeg bøjer mig ikke for nogens krav.

- I siger, at I (transpersoner i Netflix, red.) vil have et sikkert arbejdsmiljø hos Netflix. Men det virker, som om jeg er den eneste, der ikke længere kan komme på kontoret.

Føler sig boykottet af filmbranchen

Under sin optræden i Nashville fortalte han desuden, at han ikke længere er inviteret til flere filmfestivaler på grund af kontroversen omkring 'The Closer', og at filmselskaber og filmfestivaler ikke ønsker at røre ved hans seneste dokumentarfilm, 'Untitled', som han i øjeblikket forsøger at promovere.

Der har både været demonstrationer for og imod Dave Chappelles standup-show på Netflix. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

Samtidig roste han Netflix for stadig at støtte op om det, han laver.

- Tak til Ted Sarandos fra Netflix. Han er den eneste, der ikke har cancelled mig endnu, sagde han.

Derudover fortæller han også, at det i medierne bliver fremlagt, som om det er ham mod alle i LGBT+-miljøet. Men han fortæller også, at det ikke er alle, der er imod ham.

- Alle, jeg kender i miljøet, har været kun været støttende.

FacebookTwitter