Efterforskning udvides: Nu undersøger Beverly Hills politi Harvey Weinstein

Beverly Hills politi er seneste politikreds i en lang række, der undersøger anklager mod Hollywood-producenten Harvey Weinstein.

(© Scanpix)

Listen over anklager om seksuelle overgreb mod filmproducenten Harvey Weinstein er lang.

I går meddelte Beverly Hills politi, at de har indledt undersøgelser af anklager mod både Harvey Weinstein og instruktør og forfatter James Toback, ifølge Variety.

Beverly Hills politi offentliggjorde tirsdag 31. oktober, at de har indledt undersøgelser af 'talrige anklager' om seksuelle overgreb begået af hhv. Harvey Weinstein (tv) og instruktør James Toback (th). (Foto: DSK © Scanpix)

Beverly Hills politi er blot den seneste i rækken af politikredse, der for nyligt har rettet deres blik mod særligt Harvey Weinstein.

Politikredse i Londons, Los Angeles og New York har således tidligere i oktober også indledt undersøgelser af anklager, hvoraf nogle rækker helt tilbage i 1970’erne, ifølge New York Times.

Anklager og afstandstagen

Men det er ikke kun politikredse, der har sat Harvey Weinstein under pres.

I kølvandet på New York Times’ afsløring 5. oktober af Harvey Weinsteins talrige seksuelle overgreb af unge kvinder, er den amerikanske filmproducent blevet frataget størstedelen af de titler, han har indkasseret i løbet af karrieren.

Senest er han blevet udelukket for livstid fra den amerikanske producentforening 'Producers Guild of America'.

'Dette usædvanlige skridt sker som en konsekvens af den vægt, hvormed foreningen ser på de talrige rapporter om Hr. Weinsteins årelange og forkastelige opførsel. Sexchikane kan ikke længere tolereres i vores branche og indenfor vores medlemmers rækker,' lyder det blandt andet fra 'Producers Guild of America' i en pressemeddelelse om udelukkelsen.

Her ses Harvey Weinstein med sin nu ekskone Georgina Chapman tilbage i februar 2017. Georgina Chapman er designer og medskaber af modefirmaet Marchesa. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Sidste gang Harvey Weinstein udtalte sig offentligt om sagen, var da han 11. oktober kommenterede sin hustru Georgina Chapmans valg om at lade sig skille fra ham. Her udtalte han blandt andet:

'Jeg støtter hendes beslutning fuldt ud. Jeg stod ikke i vejen for Georginas beslutning, da vi diskuterede separation, og jeg opfordrede hende til at gøre det, der føltes rigtigt i hendes hjerte.'

Tidslinje: Harvey Weinstein-sagen

  • 8. oktober: Harvey Weinstein bliver fyret fra sit firma The Weinstein Company

  • 10. oktober: Harvey Weinsteins kone Georgina Chapman offentliggør, at hun forlader ham

  • 11. oktober: Bafta (The British Academy of Film and Television Arts) suspenderer Harvey Weinsteins medlemskab

  • 12. oktober: New York politi og London politi indleder undersøgelser af anklager mod Harvey Weinstein fra 2004 og 1980’erne

  • 14. oktober: Harvey Weinstein bliver udelukket fra Akademiet bag Oscar-uddelingen

  • 18. oktober: Harvard University annoncerer at de fratager Harvey Weinstein Du Bois-æresmedaljen, som de gav ham i 2014

  • 19. oktober: Det britiske film institut (BFI) annoncerer, at de fratager Weinstein det BFI-fellowship, de gav ham tilbage i 2002

  • 19. oktober: Los Angeles politi indleder undersøgelser af anklager mod Harvey Weinstein.

  • 31. oktober: Weinstein bliver udelukket fra producentforeningen Producers Guild of America

  • 31. oktober: Beverly Hills politi indleder undersøgelser af Harvey Weinstein og James Toback

Facebook
Twitter