Ejersbo-dokumentar er "lidt for meget hurlumhej på bjergsiden"

Ny dokumentarfilm om Jakob Ejersbo kommer aldrig rigtigt ned under overfladen på forfatteren, der gav os 'Nordkraft' og Afrika-trilogien, mener anmelderne.

Forfatteren Jakob Ejersbo døde af kræft i en alder af 40 år. I dag har filmen 'Ejersbo' biografpremiere, og der følger man to af hans venner, der vandrer til toppen af Kilimanjaro for at sprede hans aske. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

I dag har dokumentarfilmen ’Ejersbo’ biografpremiere, og filmen scorer lige over middel hos et enigt anmelderkorps, der alle giver filmen fire stjerner.

Forfatteren Jakob Ejersbo døde af kræft i en alder af 40, men nåede inden da at få sit litterære gennembrud med ’Nordkraft’ samt at skrive trilogien ’Eksil’, ’Liberty’ og ’Revolution’ om Afrika.

I filmen, der er instrueret af Christian Holten Bonke, følger vi Morten Alsinger og Christian Kirk Muff, der begge var nære venner med Jacob Ejersbo, i deres færd til toppen af Kilimanjaro for at sprede den danske forfatters aske.

Berlingskes anmelder kalder filmen ”fin og poetisk”, men påpeger, at filmen efterlader mange åbne ender om forfatterens liv og relationer:

- I sidste ende føles det dog som om, der er lidt for meget ’hurlumhej på bjergsiden’, samtidigt med at en del interessante spor ikke forfølges, skriver anmelderen.

Samme opfattelse har man hos Ekstra Bladet, der påpeger, at filmen nøjes med blot at antyde nuancerne af Jakob Ejersbos sammensatte personlighed.

Politikens anmelder finder de to venners rejse for dominerende, mens forfatterens ungdomsår og barndom ikke får samme nysgerrige behandling i filmen.

Du kan se Morten Alsinger og Christian Kirk Muff fortælle om deres medvirken i filmen og den hårde tur op ad bjerget, da de besøgte Aftenshowet i mandags herunder.

Du kan se hele interviewet her.