Eks-stripper truer med at sagsøge ny Jennifer Lopez-film: 'Hun arbejder ikke gratis, hvorfor skal jeg?'

Producenten bag filmen 'Hustlers' afviser at have gjort noget forkert.

50-årige Jennifer Lopez har fået stor ros for sin hovedrolle i 'Hustlers', og hun bringes allerede nu i spil til en Oscar-nominering. (Foto: RUBA © Copyright © 2019 BACKGRID UK)

'Inspireret af en rigtig historie.'

Sådan præsenteres den nye og meget imødesete film 'Hustlers', der har Jennifer Lopez, Constance Wu og Cardi B i hovedrollerne.

Her spiller Jennifer Lopez rollen 'Ramona', der er hjernen bag en stripper-ring, som doper mandlige stripklubgæster, tager deres kreditkort og bruger pengene på sig selv.

Filmen om de entreprenante strippere i New York er lavet på baggrund af en artikel i New York Magazine, hvor man blandt andet møder Samantha Barbash, der er stripperen, som Jennifer Lopez' karakter 'Ramona' er baseret på.

Den tidligere stripper Samantha Barbash blev i 2017 idømt fem års betinget fængsel, efter hun erkendte sig skyldig for blandt andet tyveri og vold. (Foto: MAPE © Copyright © 2019 BACKGRID)

Hun er mildest talt ikke tilfreds med, at hendes livshistorie nu er at finde på det store lærred.

Medmindre parterne finder en løsning inden for ti dage, så vil hun sagsøge filmens producent STX, fordi de ikke har betalt hende så meget som en eneste dollar for at fortælle hendes historie, skriver filmmediet Variety.

Filmproducent: Vi skal ikke have hendes tilladelse

Samantha Barbash siger, at hun sagde nej til STX's tilbud om at købe rettighederne til hendes historie, fordi 'de tilbød mindre, end hvad en Hermès-taske koster'.

- Jeg vil ikke opgive mine tv- og filmrettigheder for peanuts. Jennifer Lopez arbejder ikke gratis - hvorfor skal jeg?, siger hun til Vanity Fair.

Det virker dog ikke til, at STX lader sig skræmme af et potentielt sagsanlæg.

- Vi vil forsvare vores ret til at fortælle faktuelt baserede historier, der er offentligt tilgængelige, og vi ser frem til at løse denne sag for en dommer, udtaler en talsperson for STX ifølge Variety.

Her ses stjernerne fra 'Hustlers'. Fra venstre mod højre: Keke Palmer, Cardi B, Jennifer Lopez, Constance Wu og Lili Reinhart. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)

Det er langt fra første gang, at lignende sager endt i det amerikanske retssystem.

I 2017 sagsøgte skuespilleren Olivia de Havilland FX Networks for deres skildring af hende i miniserien 'Feud'. Og i 2016 sagsøgte serganten Jeffrey Sarver folkene bag film 'The Hurt Locker', fordi han mente, at filmens historie var baseret på ham.

Begge gange blev de sagsøgende afvist med henvisning til retten til at skildre rigtige begivenheder i en fiktionsfilm.

Jennifer Lopez nævnes som Oscar-kandidat

Trods al virakken omkring 'Hustlers' så har filmen taget det amerikanske publikum med storm. I åbningsweekenden indtjente filmen 33 millioner dollar - svarende til 225 millioner kroner.

Og hovedrolleindehaveren Jennifer Lopez får så meget ros for sin 'Ramona'-rolle, at hun af blandt andre New York Times tippes til at blive nomineret til en Oscar-statuette.

'Hustlers' fik amerikansk premiere tidligere på måneden, men har endnu ikke fået en dansk premieredato.

Jennifer Lopez spiller rollen som 'Ramona', der er baseret på stripperen Samantha Barbashs historie. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2019)
Facebook
Twitter