Emmy-showet ramt af kritik på sociale medier og kaldes 'et kæmpe stort tilbageslag'

Ingen sorte skuespillere vandt priser i de største skuespilkategorier.

Michaela Coel vandt en pris for sit manuskript til serien 'I May Destroy You'. Flere mener, at det var på sin plads, efter hun blev forbigået ved Golden Globe-prisuddelingen tidligere på året. (Foto: Danny Moloshok)

Folkene bag nattens Emmy-uddeling har dårligt fået rullet den røde løber sammen, før kritikken af prisuddelingen hagler ned over showet på de sociale medier.

Hashtagget, der har bredt sig på Twitter, hedder #EmmysSoWhite og kritiserer manglen på sorte vindere i de store skuespilkategorier.

Tidligere har samme kritik og hashtag floreret i forbindelse med Oscar-showet, første gang tilbage i 2015.

For selvom farvede skuespillere udgjorde 44 procent af de nominerede til prisuddelingen, var det udelukkende hvide skuespillere, der kunne gå hjem med trofæerne i de 12 store skuespilkategorier. Det skriver Hollywood Reporter.

- Sort vært, sorte speakere og for helvede, selv sort musik. Vi gjorde alt andet end at vinde, skriver Twitter-brugeren Alexandria “AstroPetty" med henvisning til blandt andet aftenens vært, som var skuespilleren og komikeren Cedric the Entertainer.

- Emmy Awards var ikke i stand til at kapitalisere på sine historiske og diverse nomineringer, da alle de store skuespilpriser gik til hvide skuespillere.

- Emmy Awards 2021 var et kæmpe stort tilbageslag for diversitet.

To sorte skuespillere bliver især fremhævet som dem, der er blevet "snydt" for priser, som mange troede, de ville vinde. Nemlig Billy Porter og Mj Rodriguez, der begge medvirker i den storroste serie 'Pose'. Også Michael K. Williams, der tidligere på måneden blev fundet død, er blevet forbigået for sin rolle i 'Lovecraft Country', mener flere.

Olivia Colman vandt en skuespilpris for sin rolle som dronning Elizabeth i 'The Crown', men var ikke med fysisk ved prisuddelingen, som fandt sted i Los Angeles. (Foto: Peter Nicholls © Ritzau Scanpix)

I stedet var det som nævnt hvide skuespillere, der sejrede i skuespilkategorierne. Josh O'Connor, Olivia Colman, Tobias Menzies, Gillian Anderson vandt for deres roller i 'The Crown', mens også Kate Winslet, Ewan McGregor kunne tage priser med hjem for deres indsats i henholdsvis 'Mare of Easttown' og 'Halston'.

Sorte vandt andre priser

Der var dog en række sorte prisvindere i løbet af aftenen. Blandt andet Michaela Coel, som vandt for manuskriptet til 'I May Destroy You', og som flere kritikere mente blev forbigået tidligere på året ved Golden Globe-prisuddelingen. Med hendes sejr var det ifølge Variety første gang, at en sort kvinde vandt i kategorien 'Writing for a Limited Series, Movie or Drama Special'.

Også RuPaul vandt i kategorien 'Competition series' for det populære show 'RuPaul's Drag Race', hvilket dermed var den 11. gang RuPaul vandt en Emmy nogensinde. Derfor kan RuPaul nu kalde sig den mest vindende sorte prismodtager i Emmys historie, skriver Hollywood Reporter.

RuPaul (med solbrillerne) kan nu kalde sig den mest vindende sorte prismodtager i Emmy-uddelingens historie. (Foto: Robert Hanashiro © USA TODAY)

Endnu en sort prisvinder var Debbie Allen, der vandt den såkaldte Governors Award for sit bidrag til tv som skuespiller, manuskriptforfatter, producer, instruktør, danser og koreograf. Hun begyndte sin karriere på Broadway i 1970'erne, medvirkede i filmhittet 'Fame' og har siden arbejdet på tv-serier som 'Greys hvide verden', 'How to Get Away With Murder' og 'Jane the Virgin'.

Debbie Allen modtog en såkaldt Governors Award for sit mangeårige arbejde i film og tv. (Foto: Jay L. Clendenin © 2021 Los Angeles Times)

Allen kunne dermed kalde sig den første farvede kvinde, der har modtaget Governors Award.

Desuden var der priser til farvede personer, der havde arbejdet på talkshowet 'Last Week Tonight', 'Stephen Colbert's Election Night 2020' og 'Hamilton'.

Facebook
Twitter