Emmy-stjerne forlader serie efter anklager om sexchikane

Endnu en skuespiller siger farvel til en hovedrolle efter anklager om uacceptabel opførsel af seksuel karakter.

Jeffrey Tambor har to gange vundet en Emmy for sin rolle som Maura i serien 'Transparent'. (Foto: MIKE NELSON © Scanpix)

Den Emmy- og Golden Globe-vindende skuespiller Jeffrey Tambor er blevet anklaget for sexchikane af to kolleger.

Det får ham nu til selv at forlade den roste Amazon-serie ’Transparent’, hvor han spiller hovedrollen som en familiefar, der springer ud som transperson og skifter navn til Maura. Serien kan fanges på Viaplay i Danmark.

Det er en tidligere assistent på serien, Van Barnes, og medskuespilleren Trace Lysette, der i sidste uge beskyldte Tambor for uacceptabel og befamlende opførsel.

Det skriver Deadline.com.

Her ses Jeffrey Tambor (i midten) som Maura sammen med holdet fra 'Transparent'. Rundt om ham fra højre ses Amy Landecker, Judith Light, Jay Duplass og Gaby Hoffmann. (Foto: Emily Shur © Viaplay)

Den 73-årige Jeffrey Tambor afviste forleden beskyldningerne og beklagede, ’hvis hans opførsel er blevet mistolket som seksuelt aggressiv’. Alligevel ser han ingen anden vej end at forlade serien.

- At spille Maura Pfefferman i ’Transparent’ har været et af de største privilegier og kreative oplevelser i mit liv. Hvad, der er blevet klart i de seneste uger, er imidlertid, at det ikke længere er det job, jeg sagde ja til for fire år siden, siger Jeffrey Tambor til Deadline og slår fast:

- I betragtning af den politiserede atmosfære, der synes at have ramt vores filmhold, kan jeg ikke se, hvordan jeg kan vende tilbage til ’Transparent’.

Her poserer Trace Lysette (til venstre) sammen med Jeffrey Tambor og Amy Landecker, der spiller hans datter, ved en sæsonpremiere af serien i 2016. (Foto: Larry French © 2016 Getty Images)

Manuskriptforfatter bakker op om kvinderne

Serien er for tiden nået op på fire sæsoner, men siden sidste uges anklager om sexchikane, har der været mange spekulationer i medierne, om der overhovedet ville komme en femte sæson med Jeffrey Tambor i front.

Amazon har iværksat en undersøgelse af anklagerne og i sidste uge bakkede en af seriens manuskriptforfattere, Our Lady J, de to kvinder op.

- Ethvert magtmisbrug er uforsvarligt, men at høre Van og Traces historier har særligt ramt mig. Jeg hylder deres styrke og det mod, det må have taget dem at fortælle deres historier, udtalte manuskriptforfatteren.

Jeffrey Tambor har vundet både to Emmy-priser og en Golden Globe for sin rolle som Maura Pfefferman i ’Transparent’, der har modtaget megen ros for sit LGBTQ-fokus.

Facebook
Twitter