Én dag efter redningsaktionen: Nu bliver det thailandske grottedrama til film

Det kristne filmselskab Pure Flix vil lave en film om det indespærrede fodboldhold.

I alt var 12 drenge og deres fodboldtræner spærret inde i grotten. De er alle reddet ud og er i god behold. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Hele verden har i den seneste tid holdt vejret, mens de thailandske myndigheder har forsøgt at redde 12 unge drenge og deres fodboldtræner ud af en oversvømmet grotte, hvor de nåede at opholde sig i 17 dage.

I går lykkedes redningsaktionen, og nu er det så blevet annonceret, at der vil blive produceret en film om den tragiske hændelse og den heroiske redningsaktion, der involverede over 1000 personer.

Det er det kristne film- og tv-selskab Pure Flix, der netop har meldt ud, at de vil lave en film om drengene, og den administrerende direktør i Pure Flix, Michael Scott, har i de seneste par dage være tilstede ved grotten, hvor han har snakket med flere fra redningsholdet for at samle beretninger ind.

- Den form for tapperhed og heltemod, jeg har set, har været utroligt inspirerende. Så ja, det her er en film for os, fortæller Michael Scott til The Hollywood Reporter.

Ikke en kristen film

Direktøren fortæller også, at filmen sandsynligvis vil udkomme under selskabets mere mainstream underselskab Pinnacle Peak.

- Det er ikke nødvendigt at lave det her til en kristen film. Blot en inspirerende én, siger han til The Hollywood Reporter.

Det er planen, at filmen skal laves i Thailand, hvor Michael Scott delvist har bopæl sammen med sin kone. Hun voksede i øvrigt op med den tidligere marinesoldat, der omkom under et redningsforsøg i sidste uge.

- Det her er ikke bare en film. Det handler om at ære alle de involverede. Inklusive soldaten, der døde, siger han.

Budgettet anslås til at ligge på omkring 45 millioner dollars - svarende til 286 millioner kroner. Det vides endnu ikke, hvornår filmen har premiere, eller hvem der skal skrive og instruere den.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk