'En kongelig affære' nomineret til fransk filmpris

Nikolaj Arcels film 'En kongelig affære' er nomineret til den franske filmpris Césarprisen.

Nikolaj Arcels film 'En kongelig affære' er nomineret til den franske filmpris Césarprisen.

Ud over danskerne og amerikanerne er franskmændene vilde med Nikolaj Arcels Struensee-drama.

Nikolaj Arcels film 'En kongelig affære' er nomineret til Frankrigs svar på en Oscar - Césarprisen - for bedste udenlandske film.

- En overraskende universel film

Filmen er for nylig også blevet nomineret til en Oscar, og instruktøren er både glad og stolt over nomineringerne.

- Jeg tror ikke, at der kan være større forskel mellem to filmlande end USA og Frankrig. Så jeg må med glæde konstatere, at vi har lavet en film, der er overraskende universel, siger Nikolaj Arcel til Ritzau.

- En Oscar-nominering belønner oftest et stærkt håndværk og emotionelt indhold, hvor en César først og fremmest belønner kunstnerisk værdi. De gør mig stolt og glad.

Oppe imod Oscar-favorit

Men Nikolaj Arcel er oppe mod stærke modstandere. Storfavoritten er Michael Hanekes 'Amour', der blandt andet har vundet en Golden Globe-statuette som bedste udenlandske film, Den Europæiske Filmpris og Guldpalmen i Cannes i maj sidste år.

Derudover skal han kæmpe mod Ben Afflecks Oscar-nominerede Golden Globe-vinder 'Argo', Michael R. Roskams 'Bullhead', Ken Loachs 'The Angel's Share', Joachim Triers 'Oslo' og Joachim Lafosses 'Our Children'.

Uddelt siden 1975

Den franske nationale filmpris har været uddelt siden 1975, og den bliver uddelt 22. februar - to dage inden Oscar-statuetterne overrækkes i Los Angeles.

De nominerede udvælges af medlemmerne af Académie des Arts et Techniques du Cinéma.

I Danmark er "En kongelig affære" nomineret til en Robert.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk