Endnu en racebommert rammer prisshow: Oscar undskylder asiater-jokes

Arrangørerne af Oscar undskylder nu flere vittigheder om asiatere, som blev fremført under showet i slutningen af februar.

Oscarværten Chris Rock præsenterede tre asiatiske børn som hårdtarbejdende konsulenter, som også lavede mobiltelefoner. Nu beklager Oscarakademiet, hvis den og en anden joke, virkede stødende. (Foto: Adam Taylor © Getty Images)

Inden showet fik de kritik for at være so white. Og nu, cirka en halv måned efter oscarstatuetterne blev uddelt, har Oscarakademiet valgt at undskylde flere jokes om asiatere, som blev bragt under showet.

Det skriver blandt andet The Guardian.

Da værten Chris Rock ville præsentere ”de hårdtarbejdende konsulenter” fra firmaet Pricewaterhousecoopers, som står for stemmeoptællingen under showet, dukkede tre asiatiske børn op på scenen.

Mens flere i salen grinte, fortalte Chris Rock, at hvis joken havde gjort nogen fornærmet, så kunne de tweete om det på mobiltelefonen, ”som også er blevet lavet af de samme asiatiske børn”.

I en anden del af showet var asiaterne igen centrum i en ny vittighed. Det skete, da den britiske komiker Sacha Baron Cohen – udklædt som Ali G – gjorde grin med størrelsen på asiatiske mænds kønsdele.

Flere kendte filmpersoner, heriblandt den oscarvindende instruktør Ang Lee, kritiserede vittighederne, og det har fået Oscarakademiet til at undskylde. I udtalelsen skriver de, at de beklager, hvis noget i showet virkede stødende.

- Vi er forpligtet til at gøre vores bedste for at sikre, at vi tager flere kulturelle hensyn i de fremtidige shows, skriver Oscarakademiet.

Facebook
Twitter