Er set over 100 millioner gange: Ny film om ikonisk spilserie slår rekord

Genindspilningen af 'Mortal Kombat', der er baseret på et 90’er-computerspil, får nettet til at koge.

Hele 116 millioner visninger har den nye 'Mortal Kombat'-trailer fået på en uge. (Foto: Warner Bros. / The Hollywood Arc © Scanpix)

- Jeg har set denne trailer så mange gange. Jeg troede ikke, at jeg ville være så hypet efter denne film, men den ser så vild ud!

- Jeg ser virkelig frem til 'Mortal Kombat'-filmen. Jeg håber, at de gør det rigtigt denne gang, for der er en masse fede karakterer at udforske.

- Det er pinligt at sige, hvor mange gange jeg har set traileren nu…

De ovenstående Twitter-udsagn er bare et lille udpluk af de mange kommentarer, som omhandler traileren til den kommende 'Mortal Kombat'-film.

Filmen, der er baseret på computerspillet af samme navn fra 1992, er så imødeset, at antallet af visninger af filmens trailer har slået rekord for en film med en aldersbegrænsning på 17 år.

Hele 116 millioner visninger har 'Mortal Kombat'-traileren fået i sin første uge, og derfor er traileren den mest sete trailer nogensinde i den kategori, skriver mediet Deadline.

Dermed overgår den trailerne til filmene 'Logan' og 'Deadpool 2', som indtil nu har ligget i toppen over antal visninger.

Herunder kan du se en video på Twitter med fans, der reagerer på 'Mortal Kombat'-traileren.

Den nye film tager udgangspunkt i MMA-kæmperen Cole Young, der søger alle Jordens stærkeste og dygtigste kampsportsmestre for at beskytte planeten mod fjender fra 'Outworld' - en anden dimenssion.

Den er instrueret af debutinstruktøren Simon McQuoid, og blandt skuespillerne er navne som Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Josh Lawson og Lewis Tan.

Baseret på computerspil

'Mortal Kombat'-filmen, der får premiere 16. april i biografer (hvis de er åbne) og på HBO Max, er som sagt baseret på kampspillet af samme navn, der 1992 udkom som arkadespil og året efter som konsolspil.

I det første 'Mortal Kombat'-spil er der syv spilbare figurer: Johnny Cage, Liu Kang, Raiden, Sonya Blade, Kano, Scorpion og Sub-Zero - og flere af dem optræder også i den kommende film, fremgår det af traileren.

  • Sådan ser tordenguden, Lord Rayden, ud i den kommende 'Mortal Kombat'-film. (© Warner Bros.)
  • Sådan ser tordenguden, Lord Rayden, ud i computerspillet 'Mortal Kombat 11'. (© NetherRealm Studios)
1 / 2

I 1995 fik den første 'Mortal Kombat'-film premiere til store forventninger fra de mange fans, som var vilde med spillet.

Men som det ofte er gået, når der skal laves film over spil, blev den udsat for en del kritik - blandt andet fordi at den ikke kunne vise det blod og den vold, som spillede så stor en rolle i spillet.

Alligevel synes Jacob Hinchely, at 'Mortal Kombat'-filmen fra 1995 er en af de bedre computerspilsfilmatiseringer.

Han er radio- og podcastvært og er samtidig en kæmpe fan af 'Mortal Kombat'-universet - både spil og film.

- Selvom der ikke er noget blod, er den ret underholdende, og effekterne er ret overbevisende for en 25 år gammel film. Og så havde den verdens bedste soundtrack, siger han.

Ser frem til vold og blod

For nogle år siden lavede han en liste over "fem spil-film, der er så dårlige... at de skal ses", hvor 'Mortal Kombat' figurer på listen. Det gjorde den blandt andet fordi:

- Der er masser af dårligt skuespil og masser af fejl-casts. Alt i alt er det en rigtig god, dårlig b-film, skrev han dengang.

Den nye film tager udgangspunkt i MMA-kæmperen Cole Young, der søger alle Jordens stærkeste og dygtigste kampsportsmestre for at beskytte planeten mod fjender fra Outworld. (Foto: Warner Bros. / The Hollywood Arc © Scanpix)

Han mener, at traileren til den kommende film rammer rigtig på flere punkter, som er medvirkende til de mange visninger.

- Det, som mange 'Mortal Kombat'-fans har ønsket sig lige siden filmen fra 1995, er, at der her er tale om en højtbudgetteret Hollywood-film, som laver den R-rated. Det vil sige, at du kan få alle de dødsfald med, som er en så vigtig del af spilserien.

- Filmen fra 1995 kunne ses af alle over 13 år, hvilket betød, at den ikke kunne vise blod eller drab, og derfor følte man, at filmen var en anelse blodfattig, siger Jacob Hinchely.

En anden ting ved traileren, som rammer rigtigt ifølge Jacob Hinchely, er castet til den kommende film.

- For det første har man filmskuespillere med, som rent faktisk kan kampsport i virkeligheden. Og for det andet ser det ud til, at man rent faktisk har castet efter den etnicitet, som de oprindelige figurer i spillet har, siger Jacob Hinchely og uddyber:

- I den første film fra 1995 spillede den hvide skuespiller Christopher Lambert den kinesiske tordengud. Jeg er vild med ham, men han er altså ikke asiat.

Om 'Mortal Kombat' overgår den gamle film vil sige sig, når den efter planen får premiere den 16. april i biograferne og på streamingtjenesten HBO MAX.

(© Warner Bros.)
FacebookTwitter