Fængsel, flytning og nye tænder: Her er Joe Exotic og de andre fra 'Tiger King' i dag

De farverige personer fra 'Tiger King' har brugt tiden siden hitdokumentaren på vidt forskellige måder.

Som en tiger i et bur: Joe Exotic – med det borgerlige navn Joseph Maldonado-Passage – er blevet sendt 22 år bag tremmer. (Foto: © Nate Billings/The Oklahoman, Scanpix)

Spoiler-alarm: Denne artikel afslører dele af dokumentarserien 'Tiger King's handling.

Hey all you cool cats and kittens!

Har du endnu ikke set den fuldstændigt over the top-crazy dokumentar om Joe Exotic, Carole Baskin og Doc Antles indædte cat fight, så stop med at læse nu!

Hører du derimod til de mange, der har kastet dig over den syv afsnit lange Netflix-serie med samme glubende appetit, som en tiger ville kaste sig over et lækkert stykke kød (eller – måske – Carole Baskins mand), så læs trygt videre.

For hvad er der egentlig sket med den polygame, pistolsvingende zoo-indehaver / countrysanger / wannabe-politiker Joe Exotic efter 'Tiger King'?

Hvad er hændt den altid dyreprintsklædte og evigt rolige Carole Baskin fra Big Cat Rescue? (Altså hende, der vedholdende benægter at have kommet sin forsvundne mand i en kødhakker – blandt andet med en forklaring om, at kødhakkeren alligevel ikke ville kunne knuse menneskeknogler…).

Og hvordan er det egentlig gået med Joe Exotics eksmand John Finlay, der viste sig slet ikke at være homoseksuel? (Nej, ikke ham, der skød sig selv i hovedet for rullende kameraer, men ham uden tænder).

Spørgsmålene har hobet sig op, mens jeg har fortæret den både fascinerende og foruroligende Netflix-tour de force om Joe Exotics mange kattepiner.

Nedenfor har jeg forsøgt at samle trådene på det farverige persongalleri fra serien, alle taler om lige nu.

Joe Exotic

Joe Exotic er blevet internettets måske største stjerne i kølvandet på 'Tiger King'. Blandt andet har rapperen Cardi B sagt, hun vil starte en kampagne for at få ham ud af fænglet. (© Santa Rosa County Jail)

Tigerkongen himself, Joe Exotic, blev i januar i år idømt 22 års fængsel – blandt andet for at have planlagt et snigmord på ærkerivalen Carole Baskin – og driver af gode grunde ikke længere den famøse G.W. Zoo i den amerikanske delstat Oklahoma.

I marts sagsøgte han ifølge CNN efter sigende U.S. Federal Wildlife Service samt det amerikanske indenrigsministerium for i alt 94 millioner dollar, idet han mener, at dommen mod ham er blevet til på baggrund af falske vidneudsagn.

Ifølge 'Tiger King's instruktører er Joe Exotic dog intet mindre end henrykt over sin nyvundne verdensberømmelse.

Og nå ja, rapperen Cardi B har tweetet, at hun vil starte en kampagne for at få ham frigivet:

Carole Baskin

Carole Baskin er mildest talt ikke glad for den måde, hun er portrætteret på i 'Tiger King'. (Foto: © Planet Photos/Netflix, Scanpix)

Exotics nemesis og ærkerival Carole Baskin driver fortsat Big Cat Rescue i Tampa, Florida, men er rasende over måden, hun bliver portrætteret på i 'Tiger King'. I kølvandet på dokumentaren har hun udsendt en udtalelse, hvori hun afviser alle spekulationer om sin eventuelle indblanding i sin tidligere mands forsvinden.

Manden, Don Lewis, forsvandt sporløst i 1997 og blev erklæret død fem år efter sin forsvinden. Joe Exotic spekulerer blandt andet i, at Baskin skulle have dræbt ham og fodret ham til Big Cat Rescues katte.

Baskins nuværende mand, Howard Baskin, udtaler i kølvandet på dokumentaren:

- De gav os aldrig en chance for at svare på mange af de falske påstande, der er kommet med i dokumentaren.

Herudover har politiet i Florida meddelt, at de nu går ind i den 23 år gamle sag om Don Lewis' forsvinden.

Bhagavan 'Doc' Antle

Bhagavan 'Doc' Antle driver et tigerreservat med hjælp fra unge kvinder, der arbejder gratis og dyrker yoga. Han har selv taget det indiske navn Bhagavan, der betyder: 'Ophøjet, Herre, Gud'. (Foto: © BACKGRID, Scanpix)

En anden tigerkonge fra serien er Bhagavan 'Doc' Antle, der beskyldes for at lede sin tigerpark (med navnet The Institute for Greatly Endangered and Rare Species – eller bare T.I.G.E.R.S) som en anden sektleder med flere kærester.

Hans tigerpark blev ransaget i 2019, men er stadig åben. I et Instagram-opslag, der siden er blevet slettet, har han ifølge Time udtalt om 'Tiger King':

- Det er vigtigt at forstå, at serien ikke er nogen dokumentar; det er sensationsbåret underholdning med lønnede medvirkende.

Jeff Lowe

Jeff Lowe mødte Joe Exotic, da han ville købe en tigerunge fra ham tilbage i 2015. (© Netflix)

Joe Exotics forretningspartner, der blandt andet har fået fløjet tigerunger til Las Vegas og har en dom for at have kvalt sin kone, har overtaget driften G.W. Zoo og er også i gang med at åbne en ny zoologisk have andetsteds i Oklahoma.

Og nå ja, så har han hyret en barnepige sammen med sin nuværende kone, Lauren. Barnepigen har fået sit eget hashtag på Instagram: #hotnanny.

Rick Kirkham

Rick Kirkham har rykket teltpælene op og er flyttet til Norge, hvor han har giftet sig med Kristin E. Rosøy Kirkham, der driver en hundekennel. (© Netflix)

Tv-manden, der bare gerne ville lave en realityserie om Joe Exotic, men endte med at få sprængt al sit indhold i luften i en – sandsynligvis – påsat brand, er nu flyttet til Norge, hvor han har giftet sig og arbejder som freelance-reporter.

Kirkham har tidligere været journalist på tv-nyhedsmagasinet 'Inside Edition' på CBS.

John Finlay

Joe Exotics eks-mand John Finlay afslører i serien, at han i virkeligheden slet ikke er til mænd. Han driver i dag en Facebook-side med sin kone, Stormey Sanders. (© Netflix)

Den tidligere ægtemand til Joe Exotic viste sig slet ikke at være homoseksuel, men havde i stedet sex med flere af G.W. Zoos kvindelige ansatte. Har nu startet en Facebook-side, hvor han udlægger sin side af den spegede katte-affære og fremviser sit nye, flotte tandsæt.

I 'Tiger King' ser vi ham kun på skærmen med få tilbageværende tænder i munden, men det er der siden blevet rådet bod på.

- Ja, jeg har fået ordnet mine tænder, siger han i et opslag på siden ifølge CNN.

- Seriens producere havde både video og billeder af det (det nye tandsæt), men har valgt ikke at vise det.